Üniversite öğrencilerinden işbirliği: Rektörleriyle birlikte oyun dünyasına adım attılar

Üniversite öğrencilerinden işbirliği: Rektörleriyle birlikte oyun dünyasına adım attılar

Ankara Bilim Üniversitesi öğrencileri, okullarının sunduğu imkân ile kendi oyunlarını geliştirdi. Animatör Eray Gültekin “Rektörümüz Yavuz Demir, oyunumuzun hem hikayesini yazdı hem de seslendirmelerini yaptı” dedi.

Ankara Bilim Üniversitesi öğrencileri, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir’in desteğiyle birlikte kendi oyunlarını geliştirdi. Oyunun geliştirici ekibinde bulunan ve animasyonlarını yapan Eray Gültekin yapım aşamasındaki detayları gazetemize aktardı. Eray Gültekin, Gümüş Kafa oyununu 6 kişilik bir ekibin yaptığını ve Rektör Prof. Dr. Yavuz Demir’in de oyunun hikayesini yazdığını söyledi. Aynı zamanda ara sahnelerde bulunan seslendirmeleri de Yavuz Demir’in yaptığını ifade eden Animatör Eray Gültekin, “Okulumuz bizlere gerekli ekipmanları ve yazılımları sağladı. Gelen bu destekle beraber 6 arkadaş derslerden artan boş vakitlerimizde bu oyunu geliştirdik“ dedi.

1.jpg

‘’KENDİ HALİMİZDE ÖĞRENCİLERDİK’’

Animatör Eray Gültekin, arkadaşları ile boş vakitlerini değerlendirmek üzere düşünürken oyun geliştirme fikrini bulduklarını ifade etti. “Okulda hepimiz kendi halimizde öğrencilerdik aslında. Daha sonra arkadaşlarımız ile bir şeyler yapmak istedik. Bir süre ne yapacağımızı düşündük ve sonra oyun yapma kararı aldık. Okulumuz da bize destek oldu, gerekli ekipmanları ve yazılımları sağladı. Daha sonra bize bir hikâye verdiler ve bu hikâyeyi oyunlaştırmamızı istediler. Biz de ekip arkadaşlarımız ile kolları sıvadık ve oyunun yapımına başladık“ şeklinde konuştu.

2.jpg

REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Oyun yapma kararı alındıktan sonra Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir’in desteğinin büyük olduğunu ifade eden Eray Gültekin, oyunun hikayesini Yavuz Demir’in yazdığını söyledi. “Oyunun hikayesini Sayın Rektörümüz Yavuz Demir yazdı. Bize her konuda destek olan rektörümüz aynı zamanda oyunun ara sahnelerinde bulunan seslendirmeleri de yaptı. Birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımız ile derslerden artan boş vakitlerimizde yaptığımız bu oyuna rektörümüzün katkısı bizi de çok mutlu etti“ dedi.

3.jpg

HERKESİN HER YERDE EMEĞİ VAR

Eray Gültekin, oyunun geliştirme aşamasında çok şey öğrendiğini ve herkesin her alanda bilgi edindiğini aktardı. Gültekin “6 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Bir çizerimiz, iki seviye tasarımcımız, bir müzikçimiz, bir coder ve bir de animatörümüz var. Biz ekip olarak özveriyle çalıştık. Oyun yapımı sırasında herkes işini yaparken diğerlerine de bir şeyler öğretmeye çalıştı. Bu nedenle herkes oyunun her kısmında emek sahibi oldu. Biz bu şekilde çalışmaktan çok keyif aldık. Bir şeyler ortaya koyuyoruz ve bir yerde hepimiz öğrenciyiz dolayısıyla kendimizi her alanda geliştirmemiz gerekiyor“ şeklinde konuştu.

4.jpg

ÇIKIŞA HAZIR

Oyunun yapım aşamasının tamamlandığını belirten Animatör Eray Gültekin, çıkış tarihinin henüz belli olmadığını fakat yakın zamanda çıkacağını ifade etti. “Oyunumuz şu anda çıkmaya hazır. Bilgisayar için Steam üzerinden yayınlayacağız. Daha sonraki süreçte mobil platformlar için de uygun hale getirmeyi düşünüyoruz. Çıkış tarihi için net bir tarih bulunmuyor ama çok kısa süre içerisinde çıkacak“ dedi.

İLK ADIMI ATMAK ÖNEMLİ

Animatör Eray Gültekin, oyun geliştiriciliğinin ülkemizde revaçta olduğunu belirtti ve kendi oyununu geliştirmek isteyen oyun severlere çağrıda bulundu. Gültekin “Uzaktan bakınca oyun geliştirme işi korkutucu görünebiliyor. Ama asıl önemli olan ilk adımı atmak. İlk adımı atmadan sonucun ne olacağını asla bilemiyorsunuz. İyi de olsa kötü de olsa, amatör de olsa profesyonel de olsa başlamak isteyen herkesin adım atması gerekiyor. Başlamadan sonunu bilemezsin“ şeklinde konuştu.

5.jpg

OYUNUN HİKAYESİ

Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir’in hikayesini yazarak ve seslendirmesini yaparak katkıda bulunduğu oyunun hikayesi şöyle; Akranları tarafından saçları beyaz olduğu için “Gümüş Kafa “olarak anılan ana karakterimizin babasına dönemin padişahı tarafından zor bir görev verilir. Gümüş Kafa, ailesi bu konu hakkında konuşurken kulak misafiri olur ve babasına verilen bu zorlu görevi yapmak için macera dolu yolculuğa adım atar.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.