Ünlü banka iflasın eşiğinde! Herkes parasını çekmeye çalışıyor

Ünlü banka iflasın eşiğinde! Herkes parasını çekmeye çalışıyor

Dünyaca tanınan dev banka, iflasın eşiğine geldi. Bankanın hisseleri yere çakılırken, müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı.

New York merkezli New York Community Bancorp (NYCB), ticari gayrimenkullere dayalı sorunlu krediler nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Bankanın bu durumu, hissedarları endişelendirirken, Moody's tarafından kredi notunun "çöp" seviyesine düşürülmesine neden oldu.

HİSSELER DÜŞTÜ, ZARAR AÇIKLANDI

NYCB, geçtiğimiz haftalarda 2023'ün dördüncü çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Açıklamada, geçen yılın son çeyreğinde 252 milyon dolar zarar edildiği belirtildi. Ayrıca, bankanın temettü ödemesini kestiği ve hissedarlara yapılan üç aylık ödemenin 5 sente düşürüldüğü bildirildi.

banka-2.jpg

MÜŞTERİLER PANİKLE PARALARINI ÇEKİYOR

Bu gelişmelerin ardından müşteriler, panikle paralarını bankadan çekmeye başladı. Bu durum, bankanın hisse senedi değerinin yaklaşık %60 düşmesine ve 1997'den bu yana en düşük seviyeye gerilemesine neden oldu.

BANKAYA DAVA AÇILDI

Hissedarlar, bankanın kredi portföyünün kötüleşen durumunu gizlemekle suçlayarak dava açtı. NYCB yetkilileri, yaşanan gelişmeler hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.