“Ürünlerin yurt dışına satışı daha cazip”

“Ürünlerin yurt dışına satışı daha cazip”

Okisan Güvenlik Teknolojileri Ankara Bölge Müdürü Kerem Öztürk, günümüzde ürünlerini yurt dışına satan firmaların avantajlı bir konumda olduğunu belirterek, yurt içindeki 3000 bayi ile güvenlik sektöründe yükselişte olduklarını kaydetti.

Temeli 1986 yılına dayanan güvenlik sektörünün önemli temsilcilerinden Okisan Güvenlik Teknolojileri’nde Ankara Bölge Müdürü olarak görev yapan Kerem Öztürk gazetemize konuştu. Türkiye’deki ekonomik koşullar gereği dışarıya satış yapan firmaların avantajlı bir konumda olduğunu söyleyen Öztürk, “Son zamanlardaki enflasyonist ortam sektörü ister istemez etkiliyor. Biz ürünü dolar ile getirip burada Türk Lirası üzerinden satıyoruz. Bugün 10 liraya aldığımız ürün yarın kurlardaki artışlar ile 15 lira, 20 lira olabiliyor. Kurlar günlük değişen bir yapıya sahip. Dışarıya satış yapan sektörlerin temsilcileri daha avantajlı, niye? Türk Lirası ile üretiyorlar, Dolar üzerinden satıyorlar. Bana göre şu anda en mantıklı satış tekniği ihracat.” diye konuştu.

a.jpg

TÜRKİYE GENELİNDE 3000 BAYİ

Yurt içinde yaklaşık 3000 adet yerleşik bayiye sahip olduklarını söyleyen Kerem Öztürk, Okisan’ın sektörün iki büyük devi Duhua ve TNT Teknoloji’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığını şu sözlerle aktardı:

“Ben Okisan Güvenlik Teknolojileri Ankara Bölge Müdürü olarak görev yapıyorum. Yaklaşık 22 senedir bu sektörde çalışıyorum. Bu 22 yılın tamamını Okisan Güvenlik Teknolojileri bünyesinde geçirdim. 20 Eylül 2001 tarihinde şirketin kapısından ilk adımımı attım. Tabii o tarihten günümüze kadar değişiklikler oldu. Biz başlarda entegratör bir firmaydık. Sonrasında ithalata başlayınca distribütör olduk. Türkiye’de çeşitli markaların tanıtımını yaptık, satışlarını yaptık. Gün itibariyle dünyada çapında tanınan iki büyük markanın Türkiye distribütörlüğünü yapıyoruz. Şu anda Okisan markası, Dahua ve TNT Teknoloji’nin yetkili Türkiye distribütörü konumunda. Güvenlik sektörü bizim coğrafyamızda şuna dayanıyor, eğer yurt dışındaki dört ana üreticinin ülkemizdeki distribütörü değilseniz kaliteyi Türkiye’de satmış oluyorsunuz, bunu söyleyebilirim. Satışa sunduğumuz ürünlerin firesiz hepsi ithalat ile bize geliyor. Yurt dışı firmalarının burada temsilciliğini yapıyoruz. İthalatını yapmış olduğumuz ürünlerin dağıtımı için ülke çapında yaklaşık 3000 tane bayimiz bulunmakta, bunların hepsi yerleşiktir. Bunlara ana dağıtıcı olarak ürün tedarik ediyoruz. Bu firmalar da zaten genellikle sistem entegretörü ve proje firmaları, böyle söyleyeyim. Onlara ürün tedarik ediyoruz. Onlar için kamu ihaleleri ayarlıyoruz. Onlar da bu ihalelere katılım sağlıyorlar. Bunun dışında o ihaleler sonucunda ürünlerin montajlarını yapıyorlar, ürün yerleşimlerini, konumlandırılmasını yapıyorlar. Biz kesinlikle müşteriye doğrudan satış yapmıyoruz. İş aracı firmalar aracılığı ile yürüyor.“

b.jpg

ÇİN GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜĞÜ

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ürünleri ucuza mal ederek güvenlik sektörünün büyük bir devi haline geldiğini söyleyen Öztürk, “Çin güvenlik sektöründe büyük bir dev, üretimden kaynaklı biraz, ucuza mal ettikleri için hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyorlar. Okisan ise 30 yılı aşkın bir süredir güvenlik sektöründe var olan firma. 2023 yılı itibariyle 80 kişiyi istihdam ediyor şirketimiz. Merkezimiz İstanbul Şişli’de fakat ben işlerin Ankara ayağını yürütüyorum. Dahua ve TNT Teknoloji Çin Halk Cumhuriyeti menşeili markalar, ana üretici olarak dört adet marka var zaten. Dahua ve TNT Teknoloji bu dört ana üreticiden ikisidir ve biz de bu markalar ile çalışıyoruz. Kamera sistemlerimiz çeşitlilik gösteriyor. Yüz tanıma ağırlıklı versiyon ve gösterim mesafesi daha uzak olan versiyon başı çekiyor. Termal kamera versiyonlarını ve lazer aydınlatma programına sahip olan kamera sistemlerini de sayabilirim.” diyerek sözlerini noktaladı.

Furkan Göktürk Yılmaz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.