Uzmanı anlattı: Kimler D vitamini yetersizliği riski altında?

Uzmanı anlattı: Kimler D vitamini yetersizliği riski altında?

Doktor Günebak, Türklerin genetik olarak D vitamini yetersizliğine sahip olabileceğini kaydetti ve riskli gruplara dikkat çekti.

D vitamini eksikliği, kronik yorgunluk, diyabet, hipertansiyon, depresyon, romatizma ve kalp hastalıkları gibi birçok hastalığa sebep olabiliyor. Ayrıca D vitamininin kemik hastalıklarına da sebep olduğu biliniyor. Peki, kimler D vitamini yetersizliği riski altında?

"D VİTAMİNİ SEVİYEMİZİ TAKİP ETMEMİZ GEREK"

Doktor Tuba Günebak, Türklerin genetik olarak D vitamini yetersizliğine sahip olabileceğini kaydetti ve riskli grupları şöyle aktardı:

55 yaş üstü kişiler, gün boyu kapalı mekanda olanlar, aralıksız ofis ortamında kalanlar, koyu ten rengine sahip olanlar, iltihabi (enflamatuar) barsak hastalığı olanlar, kortokosteroid (kortizon) tedavisi görenler, orlistat (zayıflama ilacı) kullananlar, kuzey bölgelerinde yaşayanlar, kapalı giyinip güneş görme, güneşlenme fırsatı olmayan kişiler, kış mevsiminde doğmuş bebekler diğerlerinden daha fazla D vitamini yetersizliği riski taşırlar. Bununla beraber, biz Türklerin genetik olarak D vitamini yetersizliğine sahip olabileceğimizi, her sene (takviye kullansak da) kan tahlillerimiz ile D vitamini seviyemizi takip etmemiz gerektiğini söylemeden geçmek istemem.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.