Uzmanlar paylaştı: Mevduatın getirisi artıyor

Uzmanlar paylaştı: Mevduatın getirisi artıyor

Uzmanlar, Merkez Bankası faizleri artırmasa da şu anda yüzde 57 olan mevduat faizlerinin yüzde 60’lara yükselebileceğini ve bununla birlikte mevduat faizlerinde getirinin artabileceğini değerlendiriyor.

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalarda mevduat faiz oranları güncellendi. Bankalarda faizler yüzde 57 seviyesine yükseldi. Ayrıca döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçişlerde yüzde 75 seviyesine kadar ulaşan faiz oranları uygulanmaya başlandı.

Konuya ilişkin olarak uzmanlar Merkez Bankası’nın gecelik borç verme faizlerinin yüzde 53 seviyelerine geldiğini kaydetti.

YÜZDE 60'LARA GELMESİ BEKLENİYOR

Merkez Bankası tarafından bankalara uygulanan regülasyonlar çerçevesinde bankaların kredi büyüme oranları ile zorunlu karşılık oranları değişti. Bunun üzerine bankaların karları azaldı ve mevduat bulma çabaları devreye girdi. Uzmanlar, Merkez Bankası faizleri artırmasa da şu anda yüzde 57 olan mevduat faizlerinin yüzde 60’lara yükselebileceğini ve bununla birlikte mevduat faizlerinde getirinin artabileceğini değerlendiriyor.

FAİZLER ARTABİLİR

Döviz dönüşümlü KKM’den TL mevduata geçeceklere uygulanan faizin daha fazla artabileceği öngörülüyor. Merkez Bankası’nın baskısı olduğunu belirten uzmanlar TL mevduatların artabileceğini kaydediyor.

Mevcutta en iyi getiri sunan yatırım araçlarından birinin mevduat olduğunu söyleyen uzmanla, dövizde yıl sonunda yüzde 40 oranında artış olabileceğini kaydediyor.

Kaynak:Zeynep Pamuk/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.