Uzmanlar uyardı: Emekliler banka seçerken dikkat!

Uzmanlar uyardı: Emekliler banka seçerken dikkat!

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi Ocak-Haziran dönemi için yüzde 49,25 zam alırken, banka promosyonları da güncellendi ancak özel bankalar emekliler için risk teşkil edebiliyor.

Ocak-Haziran dönemi için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine yönelik yapılan zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Bu zam kararıyla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükselirken, bayram ikramiyeleri de yüzde 50 artışla 3 bin TL olarak belirlendi. Buna göre, 2024 yılında emekliler toplamda 6 bin TL ikramiye alacaklar.

Emekli ödeneklerindeki bu artışlar, bankaların emekli promosyon kampanyalarıyla müşteri çekme isteğini artırdı. Memur emeklileri yüzde 15 toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte yüzde 49,25 zam alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılan düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 11,68'lik ek zamla memurların aldığı zammın seviyesine yükseltildi. Ayrıca, Ocak-Haziran dönemi için en düşük emekli maaşı da 10 bin TL olarak uygulanacak.

İKRAMİYE DÜZENLEMESİ KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu, emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında aldıkları ikramiyeleri artıran düzenlemeyi kabul etti. Buna göre, emeklilerin bayram ikramiyeleri yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkartıldı. Bu zammın 2024 yılında emeklilere Temmuz maaş zammı öncesinde 6 bin TL ikramiye olarak yansıyacağı belirtiliyor. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme ile emekli ikramiyelerinin 2024 yılındaki maliyeti 96 milyar TL'yi bulacak.

MAĞDURİYETE DİKKAT!

Uzmanlar, emeklilerin banka seçerken dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Çünkü emekli promosyon tutarlarına ek olarak, kredi kartı kullanımı, ek hesap kullanımı, kredi kullanımı gibi şartnamelerle emeklilere taahhüt edilen rakamlar yükseliyor. Ancak bu ürünlerde atılan imzanın önemi büyük çünkü zorunlu kullanım şartlarıyla emeklilerin mağduriyet yaşama riski bulunuyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.