Uzmanlardan kritik uyarılar geldi! Çocuk vakalarında görülmemiş artış

Uzmanlardan kritik uyarılar geldi! Çocuk vakalarında görülmemiş artış

İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde salgın alarmı verildi. Çocuklarda görülen üçlü salgının yetişkinlere de sıçrayabileceği belirtiliyor. İşte detaylar…

Mynet’te yer alan habere göre; Yurdun birçok bölgesinde vatandaşlar üst solunum yolu hastalığı nedeniyle hastanelere akın etti. Uzman isimler ise çocuk vakalarındaki artışa dikkat çekti. Çocuklar arasında 3’lü salgın görüldüğünü belirten uzmanlar, bu salgının yetişkinlere de sıçrayabileceğini açıkladı.

“KOVİD TESTLERİ YENİDEN YAPILMALI”

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan "Yaşanan salgın covid midir yoksa gribal enfeksiyon veya başka bir şey mi? Bunun için halen yapılmayan kovid testlerinin kesinlikle tekrar yapılmaya başlanması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

ÇOCUKLARDA ÜÇLÜ SALGIN

Dr. Tutku Taşkınoğlu "Bu hafta özellikle çocuklarda RSV çok arttı. İnfluenza A H1N1 dolaşımda ama yaygın değil. Kovid yüzde 10-15 civarında...Rhinovirüse Coxsackie eşlik ediyor" şeklinde konuştu.

“BİRİ BİTİYOR DİĞERİ BAŞLIYOR”

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Esin Davutoğlu Şenol ise "Çocuklar perişan, üçlü salgın(RSV, COVİD, Grip), Biri bitiyor diğeri başlıyor. El yıkama konusunu çalıştırın ve olmadılarsa grip aşılarını mutlaka yaptırın. 2-3 hafta sonra benzeri erişkinde başlar. Şimdilik erişkin ikili salgın" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.