Vali Şahin’den 23 Nisan merasimi

Vali Şahin’den 23 Nisan merasimi

Ankara Valisi Vasip Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle Ankara Valiliği makamını ortaokul 6. sınıf öğrencisi İlsu Özge Baran’a bıraktı.

Yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Ankara Valiliği’nde makam değişikliğine gidildi. Minik çocukların okullarda yapacağı 23 Nisan gösterilerine hazırlıklar devam ederken, makam devretme merasimleri de yapılmaya başlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün yıllar önce başlattığı koltuk devretme merasimi Ankara Valiliği’nde bu yıl erken yaşandı. Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan dolayısıyla makamını ortaokul 6. sınıf öğrencisi İlsu Özge Baran’a bıraktı.

vali-sahin-2.jpg

YENİ VALİ İLSU ÖZGE BARAN OLDU

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle valilik makamında misafirlerini konuk etti. Öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu makamda Ankara Valiliği koltuğuna Yenimahalle Atatürk Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi İlsu Özge Baran oturdu. Vali Şahin, unutulmaz anların yaşandığı devir teslim töreninin ardından öğrencilerin çocuk bayramını kutladı.

Ankara Valiliği’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda o anlara ait fotoğraflarla birlikte şu ifadelere yer verildi:

vali-sahin-5.jpg

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti. Temsili olarak makam koltuğunu Yenimahalle Atatürk Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi İlsu Özge Baran’a devreden Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.”

vali-sahin-3.jpg

23 NİSAN İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının çocuklara armağan edildiği bu bayram ilk kez 1921 yılında milli bayram olarak kutlanmaya başlandı. 23 Nisan’da çocuklara koltuk devretme merasimi ise Cumhuriyetin ilanından sonra dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933 senesinde başlatıldı. Atatürk’ün 23 Nisan'da çocukları makamına kabul edip onlarla sohbet etme âdeti bu bayramın bir parçası olarak yaygınlaşıp gelenekselleşmiş, devlet adamlarının makam koltuklarına çocukları oturtma geleneği 2013 yılına kadar devam etmişti. Ankara Valiliği’nde bu merasim bugün bir kez daha yaşanmış oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.