Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

12.09.2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu değişti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez oldu. Peki Zafer Sönmez kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

12.09.2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu değişti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez oldu. Peki Zafer Sönmez kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Zafer Sönmez'in hayatı, eğitimi, Zafer Sönmez Biyografi..

 

ZAFER SÖNMEZ KİMDİR?

ZAFER SÖNMEZ BİYOGRAFİSİ

1974 yılında Düzce'de doğan Zafer Sönmez 44 yaşındadır, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Evli olan Zafer Sönmez'in bir çocuğu vardır.

Kariyerine 1997'de İnterbank'ta başlayan Sönmez, Acıbadem Sigorta'da Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Khazanah Yatırımlar Bölümü’nde görev yapmıştır.

2000-2003'te Dışbank'ta Yönetici Müfettiş olarak görev yapan Sönmez, Krediler Yöneticisi ve Asya Kurumsal Şubesi’nde Yönetici olarak görev aldıktan sonra 2004'te ise MNG Bank'ta çalışmıştır.

Sönmez, 2005-2010 döneminde ABN AMRO Bank İstanbul Şubesi'nde Portföy Yönetimi İkinci Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Bankacılık departmanlarında Kurumsal müşteriler Başkan Yardımcısı ve müdürlük görevlerini üstlenmiştir.

2010-2011'de Royal Bank of Scotland'ın İstanbul Şubesi'nde kurumsal bankacılık direktörü olarak görev yapan Zafer Sönmez,

Malezya'da 2012 ve 2013 yıllarında Khazanah Nasional Berhad'da Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya'daki yatırımlardan sorumlu Kıdemli Müdür olarak çalışmıştır ve Ekim 2013'te Khazanah Turkey Regional Office'in kuruluşunda görev almıştır.

Sönmez, halen Khazanah Turkey Regional Office'teki görevini yürütürken, Temmuz 2017'den itibaren Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika yatırımlardan sorumlu olarak çalışmakta ve Khazanah Afrika Takımı'na liderlik etmektedir.

İLGİLİ HABERLER

Varlık Fonu'nun yönetim kurulu başkanı Erdoğan oldu

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Eski Yönetim Kurulu Üyeleri

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.