Veli Gündüz Şahin Mamak projelerini açıkladı

Veli Gündüz Şahin Mamak projelerini açıkladı

Projelerini açıklayan CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, ilçeye sanayi bölgesi vaadinde bulundu. CHP adayı, Mamak’ın ulaşım sorununu ise Dikimevi-Doğukent arasına yapacakları metro ile çözeceklerini aktardı.

Gazetecilerle kahvaltı organizasyonunda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Mamak Belediye Başkanı Adayı Veli Gündüz Şahin, Mamak için yapılacak projelerini açıkladı.

İlçeye sanayi bölgesi vaadinde bulunan Şahin, düşük gelirli aileler için uygun fiyatlı konut projelerini teşvik edeceklerini söyledi. CHP adayı, Mamak’ın ulaşım sorununu ise Dikimevi-Doğukent arasına yapacakları metro ile çözeceklerini aktarırken ’’Mansur Bey ile birlikte seçimi kazandığımızda bu projeyi hayata geçireceğiz’’ dedi. CHP Mamak Adayı Şahin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

sahin1.jpg

MAMAK’A ÖRNEK HAYVAN BARINAĞI

Başıboş köpek sorununun çok önemli olduğunu belirten Veli Gündüz Şahin, ‘’Başıboş sokak hayvanları çok önemli bir sorun. Sadece Ankara ve Mamak özelinde değil, ülke genelinde gündemde olan büyük bir sorun. Belediyelerimiz bu konuda bir çaba gösteriyor. Hiçbir siyasi partiyi ayırt etmeden söylüyorum. Ama size söz veriyorum, Türkiye’ye örnek bir hayvan barınağı Mamak’a yapılacak. Bu benim en öncelikli düşündüğüm projem. Güzel bir tesis yapacağım bu tesiste hem hayvan barınağı olacak hem de hayvanlar kısırlaştırılacak. Etrafımdaki ilçelerden gördüğüm kadar çok küçük tesisler var. Hayvanların da bir can olduğunu unutmamak gerekir. Hayvanlar için büyük bir doğal alanda içerisinde veterinerlerimizin ve teknik elemanlarımızın da bulunduğu güzel bir tesis yapacağım. Burada hayvanlar sağlıklı ve güzel koşullarda yaşayabilecekler’’ diye konuştu.

sahin.jpg

YEŞİL ALANLARI ÇOĞALTACAĞIZ

Veli Gündüz Şahin, Mamak’ı daha yeşil ve sağlıklı bir ilçe haline getirmek için burada olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yaşlılarımıza zaman geçirecekleri temiz parklar, gençlere güvenli sosyalleşme alanları ve çocuklarımıza eğlence imkânı sunacağız. Mamak'ın çeşitli noktalarında sağlıklı ve temiz bir çevre için yeni parklar ve yeşil alanlar oluşturarak gürültü ve hava kirliliğinin önlenmesi ile mevcut parkların bakımı ve düzenlemesi için sürekli çalışacağız. Mamak Hatip Çayı’nda, çevre kirliliği ve çeşitli insan faaliyetleri nedeniyle kirlenme sorunu yaşanıyor. Bunun için; hatip çayının temizlenmesi, sanayi ve evsel atıklardan arındırıp, plansız kentsel gelişimin düzenlenmesi çalışmaları yapmayı hedefliyoruz.’’

sahin2.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU

Mamak’ın en büyük sorununun ise kentsel dönüşüm olduğunu belirten Veli Gündüz Şahin, halkın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapacağını ve vatandaşların sağlıklı ve sürdürülebilir konutlara erişimini hedeflediğini ifade etti. Şahin “Kentsel dönüşüm süreci sayın Gökçek döneminde başladı. Güzel bir proje fakat uygulamada yanlışlıklar var. 14 mahallemizde kentsel dönüşüm uygulandı. Bu 14 mahallede bulunan gecekonduların yaklaşık tamamı yıkıldı. Güzel bir alan açıldı ama uygulamada yanlış yapıldı. Biz olsaydık buranın tamamını yıkmadan önce 4 tane blok yapar halkın güvenini kazanır bununla birlikte işin çapını büyüterek tamamlardık. Bu işi biz halkı mağdur etmeden planlı bir şekilde yapacağız. Düşük gelirli ailelerin de kaliteli konutlara erişimini sağlamak için uygun fiyatlı konut projelerini teşvik ederek, ailelerin konut ihtiyaçlarını karşılayarak barınma hakkını güvence altına alacağız. İlçemizin yaşam kalitesini yükseltip gelecek kuşaklara daha güvenli ve yaşanabilir bir Mamak bırakacağız” şeklinde konuştu.

METRO GELECEK ULAŞIM RAHATLAYACAK

Mamak’taki ulaşım sorununu yakından bildiğini ifade eden Şahin, Büyükşehir Belediyesi ve tüm yetkili kurumlara başvuru ve talepler sunarak, sorunları çözmeyi ve 24 saat kesintisiz toplu taşıma imkânı sunmayı hedeflediklerini açıkladı. ’’Mamak’ta bir ulaşım sorunu var. 15 yıldır biz yoktuk. Sayın Mansur Yavaş’ın bir metro ulaşım projesi var. Bu proje Dikimevi’nden Doğukent’e kadar giden bir proje. Mansur Bey 2 defa yüksek meblağ üzerinden ihale olduğu için iptal etti. Mansur Bey ile birlikte seçimi kazandığımızda bu projeyi hayata geçireceğiz’’ dedi.

sahin3.jpg

MAMAK’A SANAYİ GEREKİYOR

Mamak’a yapılacak bir sanayi bölgesinin diğer sanayi bölgelerinin ulaşımını da rahatlatacağını belirten Şahin, ‘’Ostim’de, Şaşmaz’da ve İvedik’te sanayilerimiz var. Mamak ile Ostim’in arası 25-30 kilometre. Mamak’ın nüfusu 700 binin üzerinde. Bu ilçede herkesin aracı olsa 700 bin araç yapar bu daha az daha fazla olabilir. Aracında sıkıntı yaşayan vatandaşlar Şaşmaz’a, İvedik’e ve Ostim’e gidiyor. Bu da ulaşımda büyük bir sıkıntı yaratıyor. İlçemizde bulunan Kızılca’da sanayi projelerimiz var. Mamak’ın birinci beklentisi bir sanayi. Küçük ölçekli de olsa ilçemize bir sanayi gerekiyor. Biz de Mamak halkı için bu projemizi hayata geçirmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu. Daha önce ki dönemlerde yapılmış olan projenin ufkunun açık olmadığını belirten Şahin ’’Proje parselleri 400 metrekare belirlenmiş. 400’er metrekare parsel olmaz arkadaşlar. İki araç yan yana gelir 3’üncü araç sığmaz yoldan geçemez. Projenin ufkunun açık olması için en az 1500 metrekare olması lazım’’ ifadesinde bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.