Veliler dikkat! Özel okullardan paranızı geri alabilirsiniz

Veliler dikkat! Özel okullardan paranızı geri alabilirsiniz

Özel okullar velilerden erken kayıt adı altında yüzde 2'lik fark istemeye başladı. Ancak bu paranın ödenmesi için sözleşmede özel bir madde bulunması gerekli. Yoksa paranızı geri alabilirsiniz.

Özel okullarda KDV'nin yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılmasıyla birlikte bu fark velilerden istenmeye başladı. Ancak velilerin, bu farkı ödemeden önce imzaladıkları sözleşmeleri kontrol etmeleri gerekiyor.

10 YIL SÜREYLE GERİ İSTEME HAKKI

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuya ilişkin, "Sözleşmede hem indirimler hem artışlar yansıtılır deniyorsa, bu madde sözleşmede olduğuna göre veliler o farkı ödemeli. Ancak tek taraflı olarak sadece vergisel, kamusal artışlar yansıtılır şeklinde bir madde varsa bu haksız şart uygulanmaz. Aksi halde hukuka aykırı olan bu ödemeyi 10 yıl süreyle geri isteme hakkına sahip" dedi.

FIRSATÇILAR KURALLARI ÇİĞNİYOR

ATV Haber'in aktardığına göre, yine bazı özel okullar 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi başlayalı henüz daha 3 ay olmuşken 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi için erken kayıt adı altında velilerden para istemeye başladı.

"O ÜCRET BİR SONRAKİ YILA KADAR DEĞİŞTİRİLEMEZ"

Özel okulların yasal mevzuata uyması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, "Özel okullar yasal mevzuata uymak zorundadırlar. Bu aylarda kayıt yapan özel okullar bir önceki yıl ücretiyle ancak yapabilir. O ücret bir sonraki eğitim yılının ücretinin ilanına kadar bir daha değiştirilemez" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.