Vitamin eksikliğine dikkat! Çeşitli hastalıklara sebep oluyor

Vitamin eksikliğine dikkat! Çeşitli hastalıklara sebep oluyor

Son zamanlarda kış ayının da gelmesiyle beraber, güneş yüzünü daha az gösterir oldu. Alınması gereken önemli vitaminlerin eksikliği, insan vücudunda çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. İşte o rahatsızlıklar…

Özellikle kış aylarında kendini gösteren salgın hastalıklar, vücut direncinin düşmesi ve vücuttaki vitamin eksikliğine sebep oluyor. Zayıflayan bağışıklık sistemi, vücudun daha kırılgan hale gelmesine ve yeni hastalıklara davetiye çıkartıyor. İşte vitamin eksikliğinin sebep olduğu hastalıklar…

adsiz-tasarim-26.jpg

RUH SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

D vitamini eksikliği eklemlerde ve kemiklerde ağrı yapmasının yanı sıra insanların ruh halini olumsuz bir şekilde etkiliyor. Depresyon, saç dökülmesi, baş ağrısı, halsizlik, yürüme güçlüğü, aşırı terleme ve değişken ruh haline sebebiyet veren D vitamini, kanda yeterli miktarda bulunmadığı taktirde bu gibi etkilere neden oluyor. Ruh sağlığı için önemli olan bir diğer vitamin B12, nörolojik açıdan bireyi etkilediği için unutkanlık, depresyon ve yorgunluk gibi semptomların vücutta görülmesine neden oluyor.

adsiz-tasarim-25.jpg

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ CİDDİYE ALINMALI

Kanda ciddi oranda magnezyum eksikliği felç, kalp krizi riski, diyabet ve geceleri uyku problemlerine neden olur. Vücut için önemli bir mineral olan Magnezyum, vücutta yüzlerce kimyasal reaksiyonu harekete geçirir. Magnezyum eksikliğinde iştahsızlık, bulantı, saç dökülmesi, yorgunluk ve halsizlik gibi reaksiyonlar görülür. Kimi zaman konsantrasyon eksikliği, uyuşma ve zihinsel bulanıklık olarak kendisini gösterir.

adsiz-tasarim-23.jpg

DEMİR VE PROBİYOTİKLER OLMAZSA OLMAZ

Demir eksikliği vücutta genellikle kendisini baş dönmesi, baş ağrısı, unutkanlık, düşük bağışıklık sistemi, devamlı uyku hali, depresyon, iştahsızlık, dikkat dağınıklığı, yorgunluk, sürekli halsizlik durumu ve saç dökülmesi gibi belirtilerle kendisini gösterir. Demir eksikliği tedavi edilmediğinde vücut direnci düşerek enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale gelebilir ve çeşitli gelişim bozukluklarına neden olabilir. Yararlı bağırsak mikropları olan probiyotikler, vücutta eğer yeteri kadar bulunmazsa, zararlı bakterilerin çoğalmasına neden olabilir ve bu durum, vücutta sık enfeksiyon görünmesine sebep olabilir. Bunun yani sıra, sürekli ruh hali değişkenliği, uyku bozukluğu, bağırsak rahatsızlıkları ve çeşitli cilt rahatsızlıklarına neden olabilir.

Sefa Üstüner / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.