Yenimahalle’deki festival ilgi odağı oldu: 50 adet tekerlekli sandalye dağıtılacak

Yenimahalle’deki festival ilgi odağı oldu: 50 adet tekerlekli sandalye dağıtılacak

Yenimahalle Batıkent’te Gastronomi Ürünleri ve Hediyelik Eşya Festivali vatandaşların ilgi odağı oldu. Tüm Engelliler Konfederasyonu ve Sosyal Farkındalık Federasyonu’nun düzenlendiği festivalde elde edilen gelirle 50 adet tekerlekli sandalye dağıtılacak.

Tüm Engelliler Konfederasyonu’ndan yapılan açıklamada, “Engelli kardeşlerimize bir hayat vermek onlara yardımcı olmak istiyoruz” ifadeleriyle anlatılan Gastronomi Ürünleri ve Hediyelik Eşya Festivali 28 Şubat’a kadar devam edecek.

fest1.jpg

Yenimahalle Batıkent Metro çıkışında Tüm Engelliler Konfederasyonu ve Sosyal Farkındalık Federasyonu, Gastronomi Ürünleri ve Hediyelik Eşya Festivali düzenliyor. Türkiye’nin birçok yöresinden gelen onlarca esnafın geleneksel el yapımı ürünlerini başkentliyle buluşturduğu stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Hatay toz biberinden Gümüşhane kömesine, Kars peynir çeşitlerinden hediyelik eşyalara birçok ürünün satışa sunulduğu festivalden elde edilen gelir ile 50 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

fest4.jpg

AMAÇ; DESTEK VE FARKINDALIK

Tüm Engelliler Konfederasyonu yetkilileri gazetemize yaptığı açıklamada, “Etkinliğimizde, Türkiye’nin Hatay ve Malatya başta olmak üzere Trabzon, Gümüşhane ve Afyon gibi birçok ilimizden gelen esnaflarımızla birlikte hem bir farkındalık yaratmak hem de esnafımıza destek olmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi’nin belirlemiş olduğu engelli arkadaşlarımıza dağıtılacak 50 adet tekerlekli sandalyeyle birlikte engelli kardeşlerimize bir hayat vermek onlara yardımcı olmak istiyoruz. Böylece hem tekerlekli sandalye hem de elde edilen gelirle arkadaşlarımıza, kardeşlerimize destek olacağız. 28 Şubat’a kadar buradayız. Tüm Ankaralıları bekliyoruz” denildi.

fest5.jpg

VATANDAŞ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Gastronomi Ürünleri ve Hediyelik Eşya Festivali’nde sergilenen ürünler Ankaralıların ilgi odağı oldu. Stantlarda sergilenen yöresel ürünlerin tadına bakmadan geçmeyen vatandaşlar, hem evlerinin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de engelliler ve esnafa destek oluyor. 28 Şubat’a kadar sürecek festivalde Türkiye’nin birçok ilinden gelen esnafların sattığı bazı ürünlerin fiyatları ise şu şekilde gerçekleşti; Trabzon kurusu kilosu 180 TL, Trabzon peyniri 300 TL, Artvin Karakovan balı kilosu 450 TL, Hatay Sumak kilosu 200 TL, Hatay pul biber kilosu 300 TL, Kars eskikaşar peyniri kilosu 400 TL, Gümüşhane kömesi 350 TL.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.