Yeşilay Ankara Şubesi’nden çağrı: Alkolü özendiren medya istemiyoruz

Yeşilay Ankara Şubesi’nden çağrı: Alkolü özendiren medya istemiyoruz

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Sevilay Aslan, Keçiören’de kaçak içki zehirlenmesinden hastaneye kaldırılan iki gencin durumunu gazeteilksayfa.com’a değerlendirdi. Aslan, “Medyada alkole özendirici eylemlerin son bulması lazım. Gençliğimizi yitiriyoruz” dedi.

Keçiören’de kaçak içki tüketiminin yol açtığı olayda, lise öğrencisi N.K. ve Z.N.Y zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre gençlerin baygın bir şekilde bulunmasının ardından, hastane polisi Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi.

5.jpg

GENÇLER ZEHİRLENİYOR

Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda çocukların kaçak alkolü temin ettiği kişinin Ecevit lakaplı B.A. olduğu tespit edildi.

B.A. İncirli Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde gerçekleştirilen aramada 25 adet kaçak viski ele geçirildi.

2.jpg

GÜNDEMDE TUTULMALI

Yaşananları gazeteilksayfa.com’a değerlendiren Yeşilay Ankara Şube Başkanı Av. Sevilay Aslan, durumdan üzüntü duyduğunu belirterek, alkol tüketiminin azalması için toplumdaki her kesimin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

3-003.jpg

Aslan şöyle konuştu:

“Gençleri alkole yönelten sorunları çözmek lazım. Kaynaktaki problemi çözersek sonrasında telkin etmemize gerek kalmaz. Özendirici olmamak kaydıyla konu gündemde tutulmalı. Burada terazi çok hassas. Alkolü merak uyandırıcı bir madde olarak değil, uzak durulması gereken bir şey olarak öne çıkarmalıyız”

1-003.jpg

ERKEN YAŞTA EĞİTİM

Türk toplumunun bazı konularda ön kabulleri olduğunu hatırlatan Aslan, “Yerde ekmek görürsek alıp yükseğe koyuyoruz ya da en azından üstüne basmıyoruz, kenarından geçiyoruz. Bu artık oturmuş. Bunu oturtan iradeyi bağımlılıklar için de geliştirmek gerek.

Batılı devletlerde kreş seviyesindeki çocukların dopamin reseptörleri öyle bir kodlanıyor ki, çocuk erişkinlik çağına kadar alkolden uzak duruyor. Yetişkin olunca da kendi kararlarını verebildiğinden bu maddelere bulaşmıyor” ifadelerini kullandı.

5.jpg

MEDYADA ALKOL OLMAMALI

Gençlerin takip ettiği ekran yüzlerinin temiz kişiler olması gerektiğini kaydeden Aslan, “Dinini tilkiden öğrenen tavuk çalmayı normal bulur. Yeni kuşağın beğendiği influencerler ve rap sanatçıları sorumluluk almalı.

Medyada ve müzikte alkole özendirici eylemler bir an önce son bulmalı. Artık gözümüzü açalım, kendi çocuklarımızı ipe götürmeyelim. Gençliğimizi yitirmeyelim” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.