YKS ek tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

YKS ek tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar YKS ek tercih başvuruları ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını arıyor. Peki, YKS ek tercih başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından herhangi bir programa kayıt hakkı elde edemeyen öğrenciler, YKS ek tercih tarihlerini ve sürecin ayrıntılarını merak ediyor. Peki, YKS ek tercih başvuruları ne zaman başlayacak? Ek yerleştirme tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...

Üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme fırsatı olacak. Ek yerleştirmede kontenjanlar üniversite kayıt işlemleri sona erdikten sonra açıklanacak.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Ek tercihlerin de kayıt işlemlerinin ardından başlaması bekleniyor.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek.

Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.