Yola çıkacaklara "sigorta" uyarısı

Yola çıkacaklara "sigorta" uyarısı

Başkent Sigorta Acentecileri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, bayram tatilinde mağduriyetlerin yaşamaması adına vatandaşları, sigorta poliçelerini kontrol etmeyi unutmaması konusunda uyardı.

 Aynı zamanda yola çıkacak vatandaşların trafik kurallarına uyma konusunda da hassasiyet göstermelerini isteyen Yücel, vatandaşlara yola çıkmadan önce arabalarına bakım yaptırmaları konusunda da uyarıda bulundu. 
Trafiğe çıkan araç sayısının artması ve trafik kurullarına uyulmaması nedeniyle trafik kazalarında artış yaşandığını kaydeden Yücel, kazaların vatandaşlara ve ülke ekonomisine büyük zarara yol açtığını söyledi. Bu bayram trafik kazaları sonucunda büyük acıların yaşanmamasını dileyen Yücel, tatilde yola çıkacak vatandaşlardan trafik kurullarına uyma ve dikkatli olma konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. 

BAYRAMDA MAĞDURİYET YAŞAMAYIN

Birçok araç sahibinin bilerek ya da bilmeyerek zorunlu trafik poliçesini yaptırmadığını ya da poliçelerinin süresinin dolduğunun farkına varmadıklarını kaydeden Yücel, vatandaşların bayram tatilinde mağduriyet yaşamaması adına sigorta poliçelerini kontrol etmesinde fayda olduğunu dile getirdi. Uzun yolda kaza risklerine karşı kasko sigortası yaptırmanın da faydasını anlatan Yücel, şunları söyledi:

“Kaza  risklerine karşı kasko sigortası yaptırmak araç sahibine sadece olası kazalar sonrasında ortaya çıkan hasar maliyetinin karşılanması sürecinde değil, yol yardımı, ikame araç, barınma gibi uzun yolda meydana gelebilecek aksiliklerin kısa sürede bertaraf edilmesi adına da çok önemli avantajlar sağlıyor” dedi. 

Türkiye’de trafik kazası sayının çok olduğunu belirten Yücel, bayram tatillerinin yüksek maddi hasarlı en çok kaza yaşanan tatiller olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden bayram tatilinde yola çıkacak vatandaşların, tatil öncesi önlemlerini alınması gerektiğini söyleyen Yücel, tatilde kazaya karışan vatandaşların anında sigorta acenteleriyle irtibata geçmesi konusunda öneride bulundu. Bayram tatilinde yola çıkacak vatandaşları trafik kurallarına uyma konusunda tekrar uyaran Yücel, bu vesile ile tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.