Yüz binlerce Ankaralı trafikten kurtulacak! İhalesi 18 Ekim’de

Yüz binlerce Ankaralı trafikten kurtulacak! İhalesi 18 Ekim’de

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havaalanı Yolu (Kuzey Ankara Protokol Yolu) üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda oluşan trafik probleminin çözümü için çalışmalara başladı. Proje 18 Ekim’de ihaleye çıkacak.

Bölgede bulunan U Dönüş Alt Geçidi’ne alternatif olarak giriş-çıkış bulvarı ve Havaalanı Yolu kesişimine bir alt geçit yapılacağı duyuruldu. Projenin ihalesi 18 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek. İhalenin teslim süresi ile ilgili 150 gün açıklaması yapılırken; “Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 7 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır” uyarısında bulunuldu. Protokol Yolu üzerinde yapılacak olan yeni proje ile trafik daha da rahatlayacak.

habericipursaklarr.jpg

6 ŞERİT 700 METRE

Pursaklar trafiğine nefes aldıracak proje kapsamında yapılacak alt geçit, Havaalanı Yolu (Özal Bulvarı) ile 1566. Cadde kesişimine yapılacak. Alternatif ve ilçeye yeni bir giriş-çıkış imkânı sağlayacak olan Pursaklar Alternatif Giriş Alt Geçidi, 3 gidiş - 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak ve yaklaşık 700 metre uzunluğunda olacak.

270860.jpg

SON GÜN 18 EKİM

İhaleye başvurabilmek için son başvuru tarihi 18 Ekim 2023 olarak belirlendi. İhale adresi Emniyet Mah. Hipodrum Cad. No:5 B Blok Kat:7 İhale Toplantı Salonu Yenimahalle / Ankara. Ayrıca, ihale ile bütün bilgilere ilan.gov.tr adresinden ulaşılabileceği vurgulandı.

Alt geçidin üzerinde planlanan kavşak ile Pursaklar ilçesi cephesinde Emek Caddesi ve Elfidan Sokak kesişimindeki kavşağa bağlantı yolu yapılarak ilçeye gelen ve ilçeden giden araçlar için Havaalanı Yolu’ndan tüm yönlere ulaşım imkânı sağlanacak.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.