1 eczane yetmiyor

1 eczane yetmiyor

Yaklaşık 140 bin nüfusa sahipPursaklar’da nöbetçi eczanede uzunkuyruklar oluşması objektiflerimize böyle yansıdı. Vatandaşlar ilçedekinöbetçi eczane sayısının yetersizolduğunu söyleyerek ilgililere çağrıda bulundu.

Yaklaşık 140 bin nüfusa sahip Pursaklar’da nöbetçi eczanede uzun kuyruklar oluşması objektiflerimize böyle yansıdı. Vatandaşlar ilçedeki nöbetçi eczane sayısının yetersiz olduğunu söyleyerek ilgililere çağrıda bulundu.

Sayısı 2’ye çıkarılsın

İlçede nöbetçi eczane sayısının bir tane olduğuna dikkat çeken vatandaşlar nöbetçi eczane sayısının 2’ye çıkarılmasını talep ediyor. Nöbetçi eczanelerde uzun kuyruklar oluştuğunu dile getiren vatandaşlar, “Her şeyden önce sağlık gelir. Vatandaş nöbetçi eczaneye geldiyse işi muhakkak acildir. Fakat bizler dakikalarca sıra bekliyoruz. Bu yüzden nöbetçi eczane sayısı artırılmalıdır. İlgililerden talebimiz bu yöndedir.” ifadelerini kullandılar.

Uzun kuyruklar oluşuyor

İl Sağlık Müdürlüğü’ne gazetemiz aracılığı ile seslenen vatandaşlar bazı eczanelerde içerisi yerine dışarıda bekletildikleri dile getirerek sitemde bulundu. Havaların soğuk olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Nöbetçi eczanelerde özellik ile hafta sonları uzun kuyruklar oluşuyor. Eczane çalışanları içerisi kalabalık oluyor diye vatandaşı dışarı çıkarıyor. Soğuk havada dışarıda beklemek zorunda kalıyoruz. Hasta olup da ilacını kendisi almaya gidenler oluyor. Eczane çalışanlarının bunu düşünmeleri lazım.  Bizlere gösterilen bu tarz muamelelerden rahatsız oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Saray Mahallesi’ne verilsin

Nüfusu fazla olan ilçelerde bu gibi hizmetlerin sayısının artırılmasını isteyen vatandaşlar özellikle Saray Mahallesi’ne ayrı bir nöbetçi eczane verilmesini istedi. İlçeye tek eczanenin yetmediğini yineleyen vatandaşlar, “Nöbetçi eczane sayısı tek olunca bazı ilaçlar bulunmuyor. Özellik ile aracı olmayan vatandaşlar diğer ilçelere gidemiyor ve mağdur oluyor. O yüzden sayısı artırılmalı ve özellik ile Saray Mahallesi’ne verilmeli.” şeklinde konuştular.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.