10 yaşındaki Mahra Melin’in babası Murat Pınar: "İnşallah başaracağız"

10 yaşındaki Mahra Melin’in babası Murat Pınar: "İnşallah başaracağız"

İki yıl önce Antalya’da kızı Mahra Melin’i başıboş sokak köpeklerinin saldırısı sonucu kaybedince kendini bu sorunla mücadeleye adayan Murat Pınar, kazanımlarını gazetemize anlattı.

5 Mart 2022 tarihinde Antalya Serik’te evinin bahçesindeki kedilere yuva yapmak üzere çıkan 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar başıboş sokak köpeği saldırısına uğradı. Saldırıdan kaçarken kamyonun altına kalan Mahra Melin Pınar, 23 gün süren hayat mücadelesinin ardından 28 Mart 2022’de vefat etti. Kızı Mahra Melin Pınar’ın ardından başıboş sokak köpekleri ile mücadelesine başlayan baba Murat Pınar, GÜSODER’i kurdu. Saldırıya kadar başıboş sokak köpekleri ile ilgili bir soruna dair bilgisi olmayan Murat Pınar, 2 yıldır verdiği mücadelede elde ettiği kazanımları gazetemize anlattı. Kızına verdiği sözle birlikte çok fazla yol kat ettiklerini belirten Murat Pınar, yasal olarak atılacak adımlar için “Geliyor gelmekte olan” dedi.

kopek1.jpg

SONUÇ GELECEK

Baba Murat Pınar, kızını kaybedeli 2 yıl olduğunu fakat; başıboş sokak köpeği saldırısı nedeniyle nice insanların evlat acısını uzun süredir yaşadığını dile getirerek, “Bu kadar geç kalmış olmasından dolayı çok büyük isyan ediyorum. Kızıma ‘başka çocuklar ölmeyecek başka Mahralar olmayacak’ diye söz vermiştim. 2 yıl öncesine kadar ne sosyal medyada ne halk arasında köpek sorunu var denilemezken; artık ‘toplatılsın’ deniliyor; herkes özgürce, korkusuzca ‘itlaf edilsin’ bile diyebiliyor. Onun için çok büyük bir yol kat ettik. İnşallah başaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ‘Güvenli Şehirlerde güvenli sokakları temin etmek bizim vazifemizdir’ diye bize atıfta bulunduğu sözleri var. Yani yaklaşıyor, bir sonuç gelecek. Geliyor gelmekte olan. Bir şeyler var, bunları çözmeye çalışıyorlar. Biraz geç de olsa artık her siyasi parti her vekil, bu konuyu konuşmaya başladı. Buradan dönüş olacağını sanmıyorum. Yeni bir kanun mutlaka çıkacak” diye konuştu.

murat-pinar.jpg

KÖPEK SORUNUYLA İLGİLİ İLK DERNEK: GÜSODER

Yaşasaydı 17 Nisan’da 12 yaşına girecek kızının uğradığı sokak köpeği saldırısına kadar; sorun ile mücadele eden herhangi bir kişi, kurum veya STK bulamadığını sözlerine ekleyen Murat Pınar, “Kızımızı kaybettikten iki ay sonra 26 Mayıs 2022’de GÜSODER’i kurduk. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan kuruluşta bize destek verdi. Dernek kurulduktan sonra birçok parti, bakan, bakan yardımcısı ve 193 milletvekiliyle görüşmelerimiz oldu. Çalıştaylara katıldık. Şu anda Saadet Partisi’nin verdiği kanun teklifindeki maddelerin büyük çoğunluğu bizim oluşturduğumuz kanun metninden alıntılanmış. Sağ olsunlar sonuç itibariyle meclise getirdiler” ifadelerini kullandı.

mahramelinpinar.jpg

İSTİNAF SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili çağrısını tekrarlayan Murat Pınar, “Ölüm yıl dönümüne bir ay var. Bu süre zarfında artık başka bir çocuğun ölmemesi; bir çocuğun daha parçalanmaması, saldırıya uğramaması için ivedilikle sokaktan köpeklerin toplanmasını istiyoruz. Köpeklerin toplanmasını, çocuklarımıza ait sokaklardan arındırılmasını istiyoruz. Sözde hayvanseverler sokakta kar, yağmur, çamur altında bunları besliyorlar. Gitsinler toplandığı yerde beslesinler, orada da bakılabilir. Bununla birlikte dava süreci şu anda istinaf aşamasında. Bu süreç içinde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Belediyesi ve Antalya Valiliği aleyhine dava açmıştık. Sorumluluklarını yerine getirmedikleri için ceza almalarını istedik. 3 milyon 900 bin TL tutarında tazminat davası kabul edildi. Fakat itiraz edildi ve istinafa gitti. İstinaftan gelecek cevabı bekliyoruz” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum