103 ülkede kurban kesilecek

103 ülkede kurban kesilecek

Habervaktim’e açıklama yapan Türkiye Diyanet Vakfı yetkilisi Türkiye ve dünya genelinde yapacakları vekaletle kurban kesimi hakkında bilgi verdi. Yetkili 103 ülke ve bu ülkelerin 503 bölgesinde, Türkiye’de ise bütün illerde vekaleten kesim yapılacağı bilg

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri, Vekaletle Kurban Kesim Programları hakkında Habervaktim Gazetesine önemli bilgiler verdi.  Vekaletle 103 ülkenin 503 bölgesinde ve Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinde kurban kesimi yapacaklarını söyleyen yetkililer mazlumlara kurban yardımı yapmak için çalışacaklarını belirtti.

HEDEF 200 BİN HİSSE KURBAN

103 ülkenin 503 bölgesinde görevli ve gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapacaklarını belirten Türkiye Diyanet Vakfı yetkilisi, “Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor. Vatandaşların vekâlet verdikleri kurbanlarının, dini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personeli görevlendirilirken, organizasyonlarda gönüllüler de yer alıyor. Yurtiçindeki merkezlerden 88’inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacak” dedi.

YURTDIŞINDA 103 ÜLKE

200 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planladıklarını söyleyen yetkili, “TDV olarak 2015 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planlıyoruz. Yurtdışında 103 ülke ve bu ülkelerin 503 bölgesinde Türkiye’den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurtiçinde ise tüm illerde ve yaklaşık 188 ilçemizde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yurtiçindeki kesim merkezlerinden 88’inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak” diye konuştu.

MAZLUM KARDEŞLERİMİZE DAĞITILACAK

Kurbanların ihtiyacı olan bir çok kesime ulaşacağını söyleyen yetkili, “Vekaletle Kurban Kesim Programı, Türkiye'de müftülükler, yurtdışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapılıyor. Kesilen kurbanlar yurtiçinde, ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır” ifadelerini kullandı.

NASIL KURBAN YARDIMI YAPILABİLİR

Türk Diyanet Vakfı vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak belirledi.  Yapılan açıklamaya göre www.diyanetvakfi.org.tr ve kurban.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerine, cami görevlilerine, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir. Ayrıca 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.