121 Akademisyene Soruşturma

121 Akademisyene Soruşturma

Terör bildirisini imzalayarak Türkiye Cumhuriyetini eleştiren ve terör örgütü PKK destek veren akademisyenlere yönelik idari yaptırımlar sürüyor. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü de bünyesindeki 121 akademisyen hakkında soruşturma başlattı

.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Teröristlere karşı süren operasyonları eleştiren ve PKK’ya destek veren 1128 akademisyenlere yönelik idari yaptırımlar devam ediyor. Ankara Üniversitesi’nden bildirime imza atan 121 akademisyene üniversite rektörlüğü tarafından soruşturma açıldı.

SORUŞTURMA 121 AKADEMİSYENİ KAPSIYOR

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, teröre ve teröriste destek veren Barış İçin Akademisyenler Platformu'nun bildirisine imza atan öğretim üyeleri hakkında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görevli 121 akademisyeni kapsıyor.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILMIŞTIR

Hakkında soruşturma açılan akademisyenlere gönderilen tebligatta şu ifadeler kullanıldı: “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13.01.2016 tarih ve 1555 sayılı yazısı ve takiben Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün 19.01.2016 tarih ve 2923 Sayılı soruşturma emriyle, ekte sunulan bildiriyi imzaladığınız iddiası ile ilgili olarak hakkınızda, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53. maddesinin (a) bendi ile diğer maddelerinde özel olarak düzenlenen disipline dair hususlar dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun disipline ilişkin hükümleri ve her iki Kanunda bulunmayan usul kuralları açısında Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği uyarınca disiplin soruşturması açılmıştır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.