13 Bin mülteciye 'UMUT' OLDU 

13 Bin mülteciye 'UMUT' OLDU 

Sadettin Karagöz emekli banka çalışanı, Ankara'da bir aileyle başladığı yardım seferberliğinde 2773 aileye ulaşmayı başardı.

Her şey bir Suriyeli ailenin kapısına gelip yardım istemesiyle başladı. Ankara'nın Hasköy İlçesi'nde açtığı depolarda kendi imkânlarıyla yardım dağıtan Karagöz 13 bin 757 kişiye ulaştı. Karagöz, "Bir gün kapıma Suriyeli bir kadın 5 çoçuğu ile birlikte geldi, yardım istedi, kalacak evleri yokmuş. Sokakta, camide kalıyorlarmış, bir yardım eli uzatmamı ve kalacak yer istediler. Tamam dedim, kabul ettim. Gönlüm el vermedi geri çevirmeye." şeklinde konuştu.

Her şey O Yardımla Başladı

Suriyeli aileye ev tutup yardım eli uzatan Karagöz, bunu duyan diğer mülteci aileler birer birer kapımı çaldı, bizde geleni geri çevirmedik sürekli bir şeyler verdik. Zamanla yardım isteyenler çoğalmaya başlayınca, buraya bir şahsımıza ait yardım kuruluşu kurmaya karar verdik." dedi. Çoçuklarının ayakkabı sektöründe çalıştıklarını ifade eden Karagöz, onların depolarını yardım malzemelerini saklamak üzere kullandığını, çoçuklarının kendilerine yardımcı olduklarını dile getirdi.

Adaletli Bir Dağıtım Var

Bütün ailelere tek tek merhamet elini uzattığını belirten Karagöz, "Bizden yardım alan tüm ailelerin nüfüs ve ihtiyaç bilgileri bilgisayarımızda kayıtlı. Bu sistemi ben oluşturdum, böylece hiç bir aileye haksızlık yapılmıyor. Herkese sırayla ihtiyaçları doğrultusunda dağıtım yapılıyor. Amacımız en adaletli bir şekilde yardım etmek" şeklinde konuştu.

Çocuk Bezine İhtiyaç Var

Geçen ay 857 paket gıda yardımı yaptıklarını dile getiren Karagöz, en çok çoçuk bezi ihtiyaçları olduklarını, bir ailede en az 5 çoçuk olduğunu belirtti. Özellikle çoçuk bezi ve çoçuk giysisi ihtiyaçları olduğunu, elinden ancak bu kadarının geldiğini söyleyen Karagöz gıda ve giysi yardımı yapmak isteyenleri beklediklerini dile getirdi.

'Umut' Hayır Mağazası

Sadettin Karagözün yardım ettikleri arasında Sadece Suriyeli mülteciler değil, 47 Türk aile, 28 Afgan aile, 10 Somalili aile, 186 Iraklı aile bulunmakta. Suriyeli aile sayısı ise 2 bin 502. 'Umut' Hayır Mağazası adını verdiği kuruluşuna Türkiye'nin her yerinden yardım gönderebileceklerini ifade eden Karagöz, "yardım etmek isteyen vatandaşlarımız buraya gelip kendi elleriyle, yardıma muhtaç insanlara yardım edebilirler. Haftanın 7 günü açığız ve hizmet ediyoruz." dedi. 

EMRAH ÖZCAN / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.