15 temmuz sergisi ziyaretçi akınına uğruyor

15 temmuz sergisi ziyaretçi akınına uğruyor

Ulus heykel meydanına açılan 15 Temmuz Destanı Sergisi ziyaretçi akınına uğruyor. Sergiyi gezen vatandaşlar o gece yaşananları hatırlayarak duygusal anlar yaşıyor. 

Ulus Atatürk heykelinin bulunduğu meydana 15 Temmuz Destanı Sergisi açıldı. Açılan sergi ziyaretçi akınına uğradı. Buraya gelen vatandaşların zihninde 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar tekrar canlandı. Sergide hain darbe girişiminin yaşandığı geceden kareler, video ve sesli görüntüler yer alıyor. Buraya gelen vatandaşlar duygulandı. Vatan ve millet sevgisinin önemini anlatan sergide birlik ve beraberlik mesajları verildi. 15 Temmuz’da Kıbrıs’ta askerlik yapan Hasan Can Arslan gördükleri karşısında duygulandığını ifade etti. 
Kıbrıs’ta yaşadıklarını anlatan Arslan, “15 Temmuz’dan kısa süre önce bizde denetimler artmıştı. Rum kesiminde bir hareketlilik vardı. Bize bunun bilgisi sık sık geliyordu. Sınıra asker ve silah yığdıklarını duyuyorduk. O dönemde bizde de sıkı önlemler alındı. Sık sık teftişler yapılıyordu. Nöbetleri rütbeli askerlerle birlikte tutuyorduk. Komutanlarımız bize telkinlerde bulunuyorlardı. Bizi yüreklendiriyorlardı.  Darbenin etkisinin yaklaşım 2 ay kadar hissettik. Olası bir tehdide karşı hazır kıta bekliyorduk” şeklinde konuştu. 

KARARLILIĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ

Ulus Atatürk heykelinin yanına 15 Temmuz sergisi açıldı. Buraya gelen vatandaşlar 15 Temmuz’da yaşananları fotoğraflarla, video ve o geceden izler taşıyan insan sesleriyle yeniden yaşadı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide duygusal anlar da yaşandı. 
Sergiyi gezen vatandaşlardan Ali Kalkan duygularını dile getirdi. Kalkan, “15 Temmuz sergisini gezdiğimde o günlere tekrar geri döndüm. O gün halkımızın nasıl bir kahramanlık sergilediğini tekrar anlamış olduk. Allah vatanımıza bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Darbe girişimine kalkışan FETÖ’nün ve terör örgütlerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu darbe girişiminin bastırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sokaklarda mücadele veren tüm halkımızdan Allah razı olsun. Şehitler verdik, gaziler verdik. Büyük bir badire atlattık. Bir daha böyle bir şey yaşamamak için hep birlikte 15 Temmuz’un yıldönümünde sokaklarda olacağız. Dünyaya ve terör örgütlerine kararlılığımızı, birlik ve beraberlik ruhumuzu göstereceğiz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin ve arda kalan acılı ailelerine sabırlar versin” dedi. 

ZOR GÜNLER YAŞADIK

15 Temmuz sergisini ziyaret eden Hasan Can Arslan hain darbe girişiminin yaşandığı dönemde Kıbrıs temas hattında piyade çavuş olarak askerlik yatığını söyledi. O dönem yaşadıklarını anlatan Arslan, “15 Temmuz döneminde ben Kıbrıs’ta vatani görevimi yapıyordum. Askerde nöbet esnasında haberimiz oldu. Çok zor günler yaşadık. Haberleşmemiz yasaklandı ve çarşı izinlerimiz iptal edildi. Her şeyden önce Türkiye’deki ailelerimizi merak ettik. Ülkemizin ne durumda olduğunu merak ettik. Daha sonra komutanlarımız sağ olsun ailemiz ile konuşmamıza izin verdiler. Çok şükür ki hain darbe girişimi yüce milletimiz tarafından önlenmiş oldu” ifadelerini kullandı. 
HAİNLERE FIRSAT VERMEDİK
Darbe girişiminin yaşandığı gece Kıbrısta vatani görevini yerine getiren Hasan Can Arslan FETÖ’cü komutanlardan birisinin kalkıştığı hainliği aktardı. Arslan, “Darbe girişimi gerçekleşmeden 1 hafta önce arkadaşlarımıza bir komutanları görevi bırakıp ayrılacağını söylemiş ve vedalaşmış. 15 Temmuz gecesinde bir arkadaşımız silahlık nöbeti tutuyordu. Darbe haberi geldiğinde bölük astsubayının emri üzerine silahlık kitlendi ve buradan kesinlikle silah çıkarılmayacağı emredildi. Daha sonra geçen hafta görevi bırakacağını söyleyen ve vedalaşan komutan silahlığa giderek nöbet tutan arkadaşımızın yanına gitmiş. Silahlığı açmasını ve kendisine silah vermesini istemiş. Arkadaşımız da geçen haftaki konuşmasından ve darbe gecesi silah istemesinden şüphelenmiş. Bu yüzden silahlığı açmamış. Arkadaşımıza zor kullanmış ancak arkadaşımız direnmiş ve silahlığı açmamış. Zaten 16 Temmuz günü bu komutan görevden alındı. Bu arkadaşımız sorumlu davranarak darbeci komutana silah vermemiş oldu. Eğer silahlığı açsa orada bir felaket yaşanabilirdi. Hainlere fırsat vermedik ve Allah hepimizi korudu” şeklinde anlattı.

HAKAN ŞAHİN-HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.