15 yıldır AKM’nin müdavimi

15 yıldır AKM’nin müdavimi

1993’te geçirdiği kaza nedeniyle malulen emekli olan Mustafa Akeren, ‘‘Evde oturmak sıkıcı’’ diyerek AKM’de su satmaya başladı. 15 yıldır fuar alanında su satan Akeren, ‘‘AKM’nin müdavimi oldum. Artık siyasetçiden bürokratlara herkes beni tanıyor’’ dedi.

1993 Yılında geçirdiği iş kazası nedeni ile mesleğini bırakmak zorunda kalan Mustafa Akeren evde oturmak canımı sıkıyor dedi ve 15 yıldır AKM fuar alanında su ve benzeri ürünler satarak insanlarla iç içe olduğunu belirtiyor. Kendisini AKM’nin müdavimi olarak niteleyen Akeren, siyasilerden bürokratlara kadar herkes tarafından tanınıp abi olarak biliniyor.

15 yıldır tüm etkinliklere katılıyor

Geçirdiği talihsiz bir iş kazası neticesinde işini bırakmak zorunda kalan Akeren, çeşitli işler yapmayı denedikten sonra 15 yıl önce Atatürk Kültür Merkezi’nde su, masa örtüsü, plastik bardak, selpak gibi çeşitli ürünler satmaya başladı. 15 yıl boyunca hemen hemen hiçbir etkinlik ve fuarı kaçırmadığını belirten Akeren, fuar alanına gelen milletvekilleri, bakanlar ve bürokratların kendisine hal hatır sormadan gitmediklerini dile getiriyor.
Basın mensuplarına yardımcı oluyor
Birçok basın mensubunun bile Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler ve programlar açılışı için kendisini aradıklarını belirten Akeren, etkinlik ve il tanıtım günlerini en iyi gözlemleyen ve bilen kişi olarak tanımlanıyor. 

Burada engellerimi unutuyorum

Fuar alanına gelen siyasi ve bürokratların kendisini yalnız bırakmadıklarını bu yüzden de AKM’de olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Akeren, “Engelli insanların evde oturup pencereden dışarıyı izlemesi kadar zor ve ağır gelen bir şey yok. Burada amaç para kazanmak değil. Bizim için buranın atmosferi önemli. İnsanlarla iç içe oluyorum. Engellerimi unutuyorum. Gelen siyasiler olsun, bürokratlar ve vatandaşlar olsun halimi hatırımı soruyorlar. Buda beni mutlu ediyor. Yıllardır burada olduğum için herkes beni tanıyor.” şeklinde konuştu.

En çok Hatay günleri ilgi görüyor

İl tanıtım günleri hakkında da gazetemize bilgi veren Akeren en çok ilgi gören il tanıtım günlerini ise şöyle sıralıyor, “Burada gözlemlediğim kadarı ile en çok ilgi gören il tanıtım günü Hatay oluyor. Bu ilimizi Trabzon, Rize, Kastamonu ve Malatya takip ediyor. Bunun nedeni ise bu illerimizin kültürel zenginliklerinin yanı sıra İl vali ve Belediye Başkanlarının hummalı çalışmalarıdır. Fakat unutulmaması gereken bir şey var diğer illerimizin tanıtım günleri kötü oluyor demiyoruz. Hepsi çok güzel oluyor. Ama bu saydığım illerin tanıtım günlerinde yoğunluk diğerlerinden biraz daha fazla oluyor.” dedi.

Ankaralılar hemşerilerine sahip çıkıyor

Tüm Başkentlilere çağrıda bulunan Akeren, “Buraya ziyarete gelen insanların yüzde 50’si sürekli gelen insanlar diğer yüzde 50’si ise o haftaki ile özel gelen insanlar. Biz istiyoruz ki herkes bütün illere gelsin ve ülkemizin zenginliklerine şahit olsun.” dedi. Özellikle hafta sonu çok kalabalık olduğunu belirten Akeren, “Cumartesi ve Pazar günleri burada iğne atsan yere düşmez. Ankaralılar hem hemşerilerine sahip çıkıyor, hem de diğer illerin tanıtım günlerine sahip çıkıyor. Bütün etkinliklere destek veriyor.” dedi.

Bayrağını yanından ayırmıyor

“Vatanını seven her insanın başımın üstünde yeri vardır.” diyen Akeren, yanından ayırmadığı Türk bayrağına olan sevgisini hiçbir şeye değişmeyeceğini belirtiyor. Özellikle Ankara dışından gelen vatandaşlarımıza yardımcı olmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini belirten Akeren, “Onlar bizim misafirlerimiz. Buraya geldiklerinde bazı ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçlarını karşılamak için onlara yardım ediyoruz. 15 yıldır bunu bir görev olarak bildim.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.