16 Kanlı Eylemden 4'ü Başkent'te Yapıldı

16 Kanlı Eylemden 4'ü Başkent'te Yapıldı

İstanbul'u kana bulayan ve PKK'nın şehirlerdeki kolu olarak bilinen TAK terör örgütü, kurulduğu 2003'ten beri 16 tane kanlı eylem gerçekleştirdi. Kandil'in desteğiyle eylem yaptığı belirtilen TAK, Başkent'te ise 4 kez bombalı eylem yaptı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

PKK’nın 2003 yılındaki sözde askeri konsey toplantısında kurulan ve özel kuvvetler içinde yer alan TAK, bölücü terör örgütü PKK içerisinde faaliyet göstermesine rağmen, tamamen bağımsız bir yapı gibi gösteriliyor. Kürdistan Özgürlük Şahinleri adıyla bilinen ve yaptığı eylemler PKK tarafından üslenilmeyen bu terör oluşumlarının fikir babası ve onay merciinin, Cemil Bayık ve Duran Kalkan olduğu belirtiliyor. TAK’ın başındaki teröristin ise PKK’nın silahlı kanadı HPG’nin de yöneticisi olan Bahoz Erdal kod adlı Feyman Hüseyin olduğu kaydediliyor.

ÖCALAN'A BAĞLILAR

Geçmişte de birçok bombalı saldırı düzenleyen terör örgütü TAK, şiddet eylemlerini giderek artıracağı tehdidinde bulunmuştu. TAK, sabotaj eylemlerinin değil, bu tur bombalı saldırıların uzmanı olduğu iddia ediliyor.

Abdullah Öcalan’a duyulan bağlılığa ilişkin söylemleri bu terör örgütünün, PKK’nın bir kolu olduğunu açık ve net bir şekilde gösteriyor. Terör eylemleri gerçekleştiren örgüte lojistiği ise bizzat PKK sağladığı biliniyor.

TAK BOMBACILARINI KİM EĞİTİYOR?

Şehir eylemleri yapan Kürdistan Özgürlük Şahinleri’nin (TAK) İstanbul ve İzmir’de PKK tarafından eğitildiği ileri sürülüyor. Bu grup eylemlerini Kandil'den emir ve harcırah alarak gerçekleştiriyor. PKK’nın Kandil Dağı’ndaki önemli ismi terörist Murat Karayılan’ın TAK için değişik zamanlarda verdiği talimatlar bu grubun terör örgütü ile bağlantısı olduğuna yönelik önemli bir delil teşkil ediyor.

Grubun kaç kişiden oluştuğu bilinmiyor. TAK’ın yeni üyeleri daha çok üniversite öğrencileri ve bayanlardan oluşuyor. Sadece kemikleşmiş yönetici kadro Kandil’de eğitim almış olanları kapsıyor. Örgütün ana karargâhının İstanbul olduğu söyleniyor.

ÖRGÜTÜN ÜSTLENDİĞİ EYLEMLER
BAŞKENT'TE 4 EYLEM

16 Temmuz 2005 Aydın Kuşadası saldırısı.

5 Nisan 2006'da AK Parti İstanbul temsilciliği saldırısı.

28 Nisan 2006'da Marmaris'te bir otel saldırısı.

28 Ağustos 2006'da Antalya saldırısı. 

23 Mayıs 2007: Ankara Ulus Anafartalar Saldırısı.

10 Haziran 2007: İstanbul Bakırköy saldırısı

22 Haziran 2010 İstanbul Halkalı saldırısı.

31 Ekim 2010 İstanbul Taksim saldırısı.

26 Ağustos 2011: Antalya Konyaaltı saldırısı

20 Eylül 2011 Ankara Kızılay Kumrular saldırısı.  

23 Aralık 2015 Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısı.

17 Şubat 2016 Ankara Merasim Sokak saldırısı.

13 Mart 2016 Ankara Kızılay Güvenpark Saldırısı.

27 Nisan 2016'da Bursa Ulu Camii saldırısı.

7 Haziran 2016 İstanbul Vezneciler Saldırısı

11 Aralık 2016 Beşiktaş saldırısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.