20 yıldır internet hizmeti alamayan vatandaşlar çözüm bekliyor

20 yıldır internet hizmeti alamayan vatandaşlar çözüm bekliyor

Çubuk Atatürk Mahallesi sakini Engin Çayırcı, oturdukları binada 20 yıldır internet hizmeti alamadıklarını ve çocukların derslerini takip edemediğini belirtti. Çayırcı, “20 senedir uğraşıyoruz bir adım mesafe alamadık. Çocuklarımız ders çalışamıyor” dedi.

Çubuk Atatürk Mahallesi Dahi 1 Sokak 11 numara sakini Engin Çayırcı, 20 yıldır internet hizmeti alamadıklarını ifade etti. Çayırcı, “Buraya taşındık 20 yıl oldu. O gün bugündür hiç internetimiz olmadı. 20 senedir uğraşıyoruz bir adım mesafe alamadık” şeklinde konuştu. Engin Çayırcı’nın babası Erol Çayırcı ise yetkili birimlere başvuruda bulunduğunu fakat kimsenin ilgilenmediğini ifade etti. Baba Çayırcı, “Muhtara gittim ‘abone çok olması gerekiyor’ dedi. Türk Telekom’a kadar gittim görüştüm. Hiçbir olumlu dönüş alamadım. Her dönem seçimlerde gelirlerdi bu sene gelen de olmadı. Evimizin dibine kadar gelen internetten yararlanamıyoruz.” dedi. Engin Çayırcı ve Erol Çayırcı yetkililerden sorunun çözüme kavuşmasını talep etti.

engin-cayirci.jpg

20 YILDIR UĞRAŞIYORUZ

Çubuk’un Atatürk Mahallesi, Dahi 1 Sokak sakini Engin Çayırcı, yaşadıkları binada 20 yıldır internet olmadığını şöyle ifade etti:

“Dağın başına kadar internet getiriyorlar. Burada hemen ileride görünen kablo ve direk internet altyapısına ait. Sadece bizim binaya çekilecek. Hemen dibimizde olan komşularımızın internetleri var. Sadece bizim yok. Buraya taşındık 20 yıl oldu. O gün bugündür hiç internetimiz olmadı. 20 senedir uğraşıyoruz bir adım mesafe alamadık. Bugün hala uğraşıyoruz dibimize kadar internet var. Sokağın başında ise altyapısı var yine de interneti evlerimize getiremedik.”

grg.jpg

DERSLERE ENGEL OLUYOR

Binada yaşayan çocukların internet olmadığı için derslerine çalışamadıklarını ifade eden Engin Çayırcı, “Biz burada 4 haneyiz. 3 tane benim 2 tane de abimin okul çağında çocuğumuz var. Çocuklarımız derslerini yaparken internete ihtiyaçları oluyor. Ödevlerini ve derslerini takip edemiyorlar. Çocuklarımız derslerini çalışamıyor. Hemen yanımızdaki evlerde bulunuyor sadece bizde yok. Günümüzde her yerde internet var artık. Fakat bizim evimizde hala internet yok. Çocuklarımızın daha sağlıklı şartlarda derslerini takip etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

ddadda.jpg

KÖYLERDE BİLE VAR

Engin Çayırcı, Çubuk’un köylerinde internet olduğunu ama şehrin merkezinde bulunan kendi binalarında olmadığını söyledi. Çayırcı, “2 tane direk dikip 500 metre kablo çekip internetimizi bağlamıyorlar. Çevremizde bulunan tüm komşularımızda internet bulunuyor. Çok yakınımızda olan evlerde dahi var. Fakat bizim binamızda yok. Köylerde bile neredeyse her yerde internet var. Ama bizim burada yok. Biz 20 senedir buradayız 20 senedir internetimiz yok. Çubuk’un bütün köylerine internet gitti. Biz Çubuk’un merkezindeyiz 20 yıldır interneti evimize getiremedik” dedi.

fbfbfb.jpg

“TÜRK TELEKOM YAPAMAYIZ DEDİ”

İlgili birimlere başvuru yaptıklarını ifade eden Engin Çayırcı, olumlu geri dönüş alamadıklarını belirtti. Çayırcı, “Babam gitti ilgili yerlere başvurularını yaptı. Kimi oyalayıp gönderdi kimi hiç ilgilenmedi. İnternet hizmeti almak için bile adamın olması gerekiyor. Tanıdığı olanın internetini yapıyorlar tanıdığı olmayanın internetini yapmıyorlar. Artık kimse geri dönüş de yapmıyor” dedi.

Baba Erol Çayırcı, “Muhtara gittim abone çok olması gerekiyor dedi. Gittim başvuru yaptım. 500 metre kablo 2 tane direk nasıl alacağız? Nasıl satacağız? Diyorlar. Her seçim döneminde geliyorlar. Bu sene seçimlerde de gelen olmadı. Siz kimsiniz? Nerede yaşıyorsunuz? Diye soran yok. Türk Telekom’a kadar gittim görüştüm. Hiçbir olumlu dönüş alamadım. Bize yapamayız dediler” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.