2024 fitre fiyatları? 2024 fitre ne kadar? Fitre kime ödenir? Fitre nedir?

2024 fitre fiyatları? 2024 fitre ne kadar? Fitre kime ödenir? Fitre nedir?

Ramazan ayına kısa bir süre kala 2024 fitre fiyatları belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı için fitre fiyatını belirleyerek kamuoyuna açıkladı. Peki, 2024 fitre fiyatları? 2024 fitre ne kadar? Fitre kime ödenir? Fitre nedir? İşte detaylar:

Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını belirledi. Kurul tarafından 2024 yılının fitre bedeli için açıklama yapılırken, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda 2024 yılı Ramazan ayı için fitre miktarının belirlenmesi hususunun görüşüldüğü belirtildi. Peki, 2024 fitre fiyatları? 2024 fitre ne kadar? Fitre kime ödenir? Fitre nedir? Tüm detaylar haberimizde:

diyanet-2.jpg

FİTRE NEDİR?

İslam’da maddi gücü elverişli olanların Ramazan ayı içinde muhtaç insanlara vermesi dince buyurulan bedeldir. En genel tanımıyla bu anlama gelen fitre, Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır. Vacip oluşu, sünnetle sabittir.

diyanet-3.jpg

FİTRE KİME ÖDENİR?

Her yıl Ramazan ayında belirlenen tutarca ödenen fitreler; muhtaç olan kimselere ödenir. İnsanların fitre olarak tanımladığı Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul Müslümanların tamamına verilebilir.

diyanet-4-001.jpg

2024 FİTRE FİYATI NE KADAR?

Din İşleri Yüksek Kurulu, bir araya geldiği toplantısında 2024 yılı için fitre tutarını belirledi. Buna göre toplantıda alınan kararlar şu sözlerle ifade edildi: “Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak belirlenmiştir. Belirtilen meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.