30 yıllık su sorunu bitiyor: Polatlı içme suyuna kavuşuyor

30 yıllık su sorunu bitiyor: Polatlı içme suyuna kavuşuyor

Polatlı’nın 30 yıllık içme suyu problemi nihayet sona eriyor. ASKİ, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Polatlı’ya su götürüyor. Çalışmaları hızla devam eden 100 kilometrelik ana isale hattının, Mart ayında tamamlanması bekleniyor.

30 yıldır su problemi yaşayan Polatlı’da, içme suyu sorunu bitiyor. ASKİ Genel Müdürlüğü, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Polatlı’ya su aktararak 1,5 milyon vatandaşı, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturacak. Yenikent’ten branşmanla verilen su 27’nci kilometreye ulaştı. Çalışmaları hızla devam eden 100 kilometrelik ana isale hattının, Mart ayında tamamlanması bekleniyor.

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği “İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi” kapsamında bir taraftan da Yenikent’ten hatta bağlanan branşman ile su dolumu çalışmaları sürdürülüyor. 30 Ocak tarihinde başlayan su alma işlemi ile hattın 27 kilometrelik kısmına ise su ulaşmış oldu.

aski-genel-mudur-yardimcisi-oktay-baskaya.jpg

"POLATLI HALKINA KAVUŞTURMUŞ OLACAĞIZ"

Polatlı sınırlarında bulunan 2 bin 500’lük depo ve terfi istasyonundaki imalatların tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya, “30 Ocak tarihinden itibaren su alma işlemi başladı. Başkanımız Mansur Bey’in Polatlı halkına verdiği müjdeyi yerine getirmek için çalışmalarımız devam ediyoruz. 2 hafta içinde inşallah suyu Polatlı halkıyla kavuşturmuş olacağız. Böylelikle suyun kalitesini de yükseltmiş olacağız. Başkanımızın da belirtiği gibi Yenikent’ten hatta branşman bağlantısı alarak suyu veriyoruz. İmalatların tamamlanmasıyla tüm suyu Polatlı halkına kavuşturmuş olacağız” ifadelerine yer verdi.

polatli.jpg

"ÇALIŞMALAR SON HIZ DEVAM EDİYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hayata geçirdiği İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi kapsamında çalışmalar son hız devam ediyor. Son sürat devam eden çalışmalar; Sincan Ankara-Ayaş Yolu Fatih Kavşağı’nda ve Yunus Emre Parkı mevkiinde, Etimesgut Eryaman Mahallesi Devrimler Caddesi üzerinde, Sincan Törekent Mahallesi Ankara-Ayaş Yolu üzerinde, Sincan Zir Vadisi çıkışında, Sincan Yenikent Yolu üzerinde, Temelli Anadolu OSB-Malıköy arasında ve Sincan Malıköy Anadolu OSB mevkii olmak üzere 8 noktada devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte güzergâh üzerindeki 1,5 milyon vatandaş, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.