36. Ankara Film Festivali’nde Ulusal Uzun Film Yarışması için geri sayım başladı
Ankara, kasım ayında sinemanın önde gelen isimlerini bir araya getirecek. 36. Ankara Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Film Yarışması’nda sekiz film en iyi film ödülü için yarışacak. Festival, 13-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Başkent Ankara, kasım ayında önemli bir kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. 36. Ankara Film Festivali, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 13-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalde, Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan sekiz film ilk kez izleyici karşısına çıkacak. Yarışma filmleri, festivalin en prestijli ödüllerinden biri olan en iyi film unvanı için değerlendirilecek.
YARIŞMADA SEKİZ YAPIM YER ALACAK
Ulusal Uzun Film Yarışması’nın seçici kurulunda akademisyen ve sinema yazarı Ece Vitrinel, sinema yazarı Murat Erşahin ve Ankara Film Festivali Direktörü İrfan Demirkol bulunuyor. Kurul, 30 başvuru arasından sekiz filmi yarışmaya dahil etti. Yarışma filmleri arasında Emine Emel Balcı’nın “Buradayım, İyiyim”, Hasan Tolga Pulat’ın “Parçalı Yıllar”, Mustafa Emin Büyükcoşkun ve Semih Gülen’in “Atlet”, Özkan Çelik’in “Perde”, Seyfettin Tokmak’ın “Tavşan İmparatorluğu”, Şeyhmus Altun’un “Aldığımız Nefes”, Tunç Davut’un “Kesilmiş Bir Ağaç Gibi” ve Ziya Demirel’in “En Güzel Cenaze Şarkıları” adlı yapımları yer alıyor.
JÜRİ BAŞKANLIĞINI MAHMUT FAZIL COŞKUN ÜSTLENECEK
Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması jürisine yönetmen, senarist ve yapımcı Mahmut Fazıl Coşkun başkanlık edecek. Festivalin kazananları 21 Kasım’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Etkinlik boyunca yarışma filmlerinin yanı sıra dünya sinemasından özel seçkiler, kısa film ve belgesel gösterimleri de gerçekleştirilecek. Programda ayrıca sinema alanında ustalık sınıfları ve söyleşiler yer alacak. Ankara Film Festivali, sinema endüstrisinin farklı alanlarından çok sayıda ismi bir araya getirmeyi hedefliyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.