36 Bin 520 Kişi Misafir Edildi

36 Bin 520 Kişi Misafir Edildi

Ankara Valiliğinin, hasta ve hasta yakınları için uyguladığı misafirhane projesinde yeni gelişmeler yaşandı. Projenin bitirilmesinden dolayı endişeli bekleyişini sürdüren kişiler o pansiyondan alınıp bölgedeki şefkat ve konuk evlerine yerleştirildi.

Ankara Valiliği, il dışından gelen hasta ve hasta yakınlarının 6 yıldır ücretsiz faydalanabildiği pansiyon/misafirhane projesini 31 Ocak'ta bitirme kararı almıştı. Habervaktim'in "Bitmesin Sürsün, Hasta Yakınlarından Pansiyon Çağrısı" manşetleriyle gündeme getirdiği konuyla ilgili Valilik'ten yazılı bir açıklama yapıldı. Söz konusu sözleşmenin bitirileceği ancak misafirhanede bulunan hasta ve hasta yakınlarının mağdur edilmeyeceği duyuruldu. 

36 BİN 520 KİŞİ MİSAFİR EDİLDİ
Ankara Valiliğince 07 Eylül 2010 tarihinden itibaren başlanan Yenimahalle'deki misafirhane projesi kapsamında 22 bin 624 hasta ve 13 bin 896 refakatçi olmak üzere toplam 36 bin 520 kişinin misafir edildiği açıklandı. 

s2df2sd2f2.gif

İKİ BELEDİYE HİZMET SUNUYOR
Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "Kalacak yerlerinin olmaması sebebiyle hastane bahçelerinde ve arabalarda yatan hasta ve yakınlarının misafir edilmesi amacıyla; Ankara Valiliği tarafından hasta ve yakınlarına misafirhane hizmetinin sunulmaya başladığı yıllarda bu alanda hizmet veren başka kurum bulunmamaktaydı. Sonraki yıllarda Ankara Büyükşehir Belediyesine ait 160 yataklı misafirhane ile Yenimahalle Belediyesine ait 128 yataklı konukevi hizmete girmiştir. Belediyeler tarafından bu hizmetin sunulmaya başlanmasından sonra, Valiliğimiz tarafından kiralık binalarda sunulan misafirhane hizmetine son verilmiştir. Belediye konuk evlerinde, 3 öğün yemek verilmekte, özel aile odalarında kalınmakta ve kanser hastaları için özel diyet yemekleri hazırlanmaktadır. Hastanelere ulaşım için de  sabah akşam servis imkanı sunulmakta olup hiçbir ücret alınmadan konaklama sağlanmaktadır."

HABERVAKTİM'E ÖZEL TEŞEKKÜR
Onkoloji Hastanesi'nin karşısında bulunan pansiyon ile sözleşmenin bitirilmesine rağmen projeden faydalanan hiçbir hasta ve hasta yakını mağdur edilmedi. Söz konusu pansiyonda kalan hasta ve hasta yakınları, bölgedeki diğer konuk evlerine yerleştirildi. Muhabirimize konuşan hasta ve hasta yakınları, "Mağdur olmadan yeni yerimize yerleştik. Sıkıntılı anımızda bizim sesimizi duyuran Habervaktim'e ve kalacak yer sorunumuzu çözen Ankara Valiliği'ne çok teşekkür ederiz. Herkesten Allah razı olsun. Şuanda çok mutluyuz. Yerimizde çok güzel" dedi. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.