40 Yıllık Hatır Festivalleşiyor

40 Yıllık Hatır Festivalleşiyor

40 yıl hatırı bulunan ve ülkemizde insanlar için vazgeçilmez içecek arasına giren kahve, Başkent'te farklı anlam kazanacak. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek kahve çeşitleri ile Ankara Palas'ta ilk kez Kahve Festivali düzenlenecek.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Tarihte büyük önem arz eden Ankara Palas'ta ilk kez Kahve Festivali düzenlenecek. Dünyanın farklı ülkelerinden gelecek birbirinden eşsiz tattaki kahveler, tarihin ihtişamı ile farklı sunumlarla konuklara ikram edilecek. Merakla beklenen Kahve Festivali 3-4 Aralık tarihleri arasında yapılacak. 
KAHVE TARİHİN VAZGEÇİLMEZ İÇECEĞİDİR
Organizasyonla ilgili muhabirimize bilgi veren HHB-Fides Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Nurdan Türeci Akova, "Kahve her tarihte, her kültürde herkesin baş kahramanıdır. Kahveyi anlayan binlerce kişiyle kontak kurmanız ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen kahveler hakkında yeni deneyimler kazanmak için herkesi bekliyoruz. Sektörün profesyonelleri ile tanışıp hayallerinizi gerçeğe taşımalısınız. Bu organizasyonda Türk Sanayici İş Adamları Vakfı (TÜSİAV)  ile proje ortaklığımız bulunuyor" dedi.
ÜLKE OLARAK KAHVEYİ SEVİYORUZ
Öte yandan Türkiye'deki kahve içme alışkanlıklarıyla ilgili bin 331 kişiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, halkımızın yüzde 78.7’si düzenli kahve içiyor. Günün en çok kahve içilen vakitlerini, yüzde 36.9 ile akşam yemeğinden, yüzde 24.6 ile öğle yemeğinden, yüzde 19.8 ile kahvaltıdan sonra olarak belirten katılımcıların yüzde 68.2’si kahvesini evde, yüzde 27.7’si işte, yüzde 6.7 ise dışarıdaki mekanlarda içiyor. Kahvenin tadını ve kokusunu seven, rahatlattığını ve sağlıklı olduğunu düşünen katılımcıların yüzde 68.6’sı sade, yüzde 37.7’si sütlü, yüzde 13.9’u kremalı kahveyi tercih ediyor. Türk halkının yüzde 29.2’si yorgunluk hissettiğinde kahve içmeyi seviyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.