41 yıllık Ramazan geleneği: Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde kitap fuarı başladı

41 yıllık Ramazan geleneği: Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde kitap fuarı başladı

Her yıl Ramazan ayında düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bu yıl 41’inci kez kapılarını açtı. Kudüs teması ile gerçekleşecek fuar, Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde, İstanbul’da ise Fatih Camii’nde 30 Mart’a kadar devam edecek.

Her yıl Ramazan ayında Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bu yıl 41’inci kez kitapseverlere kapılarını açtı. Kudüs teması ile gerçekleşecek fuar, Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde, İstanbul’da ise Fatih Camii’nde 30 Mart’a kadar devam edecek. Okurlara geniş bir kitap yelpazesi sunulacak olan fuarda, ziyaretçiler 200 yayınevinin eserlerini inceleme ve satın alma fırsatı bulacak.

basliksiz-1-recovered.jpg

OKURLAR EŞSİZ KİTAPLARLA BULUŞACAK

Türkiye Diyanet Vakfı’nın organizasyonu ve bir grup yayıncının öncülüğünde 41 yıl önce Ankara’da başlayan, ardından da Sultanahmet’le ismini duyuran Dini Yayınlar Fuarı, farklı noktalarda fuarlar gerçekleştirmeye devam ediyor. 1999 yılında dini eserlerin yanı sıra farklı türdeki eserlere de yer vererek, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı adını ile yıllardır okurlar ile eşsiz kitapları buluşturuyor. Fuarın yıllar önce Ramazan ayında ve bir camide başlaması sebebi ile caminin gölgesinden çıkılmamaya çalışılıyor.

basliksiz-2-recovered.jpg

ANKARA VE İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞECEK

15 Mart’ta başlayan 41. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Camii, İstanbul’da ise Fatih Camii’nde eş zamanlı olarak gerçekleşecek. 2 farklı bölgede 30 Mart’a kadar devam edecek fuarlarda, 200 yayınevinin 10 bin çeşit kitabı yer alacak. Fuar, imza günlerinin dışında 300’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak.

basliksiz-3-recovered.jpg

FUAR ALANINA NASIL GİDİLİR?

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde gerçekleşecek olan fuar alanına gitmek isteyenler, 393 ile 446 numaraları ego otobüslerini kullanarak ulaşım sağlayabilirler. İstanbul Fatih Camii’nde gerçekleşecek olan fuar alanına gitmek isteyenler ise, Beşiktaş’tan 30D numaralı otobüse binin ardından Fatih İtfaiye Şehit Taner Çebi durağında inip 500 metre yürüyün. Üsküdar’dan gidecekler ise, Üsküdar’dan Eminönü vapuruna, sonra 28 numaralı otobüse binin. Ardından Fatih İtfaiye Şehit Taner Çebi durağında inip 500 metre yürüyün. Bu şekilde fuar alanlarına ulaşmış olacaksınız.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.