55 Odada seçim heyecanı

55 Odada seçim heyecanı

Başkent’teki esnaf ve sanatkârların meslek kuruluşları bu hafta sonu itibari ile 4 yılda bir yapılan olağan genel kurullarını gerçekleştirmeye başlayacak.

Başkent’teki ve ülke genelindeki esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları bu hafta sonu itibari ile 4 yılda bir yapılan olağan genel kurul toplantılarını gerçekleştirmeye başlayacak. Tüm meslek odalarının genel kurul maratonu ocak, şubat, mart ayları içerisinde tamamlanacak. 

TANSİYON YÜKSELEBİLİR

Başkent’te meslek odalarındaki seçim maratonu bu hafta sonu itibari ile hızlı bir şekilde başlayacak. Edinilen bilgilere göre bu Pazar günü 55 meslek odası farklı noktalarda seçime gidecek. Meslek odası seçimlerinde birden çok aday yarışacak. Bu nedenle olağan genel kurulların bir hayli heyecanlı ve tansiyonu yüksek geçmesi bekleniyor. Bazı meslek odalarının her ihtimale karşılık emniyetten çevik kuvvet talebinde bulunduğu öğrenildi.  

ODA SEÇİMLERİ DEVLET GÖZETİMİNDE YAPILACAK 

Gerekleştirilecek genel kurul ile seçilen meslek odalarının yeni başkanları 4 yıllığına görev alacak. Meslek odası seçimleri hükümet komiseri veya bakanlık temsilcisi gözetiminde yapılacak. Hâkim gözetiminde başkan ve organ üyeleri seçilecek. Böylelikle herhangi bir usulsüzlüğün önüne geçilmiş olunacak.  

GENEL KURUL YAPACAK MESLEK KURULUŞLARI 

Bu pazar günü olağan genel kurullarını yapacak 55 meslek odasından bazıları şöyle: Ankara Kuyumcu ve Saatçiler Odası, Ankara Oto Sanatkarları Odası, Ankara Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ankara Kantinciler Odası, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası, Polatlı Bakkallar ve Bayiler Odası, Ankara Umum Hallaçlar ve Yorgancılar Odası, Ankara Kasaplar Odası, Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası…”

2018 SEÇİMLE GEÇECEK 

Öte yandan 2018 yılı içinde ülke genelindeki yaklaşık 1 milyon 670 bin esnaf ve sanatkârın kayıtlı olduğu 3 bin 25 esnaf ve sanatkâr odası, ocak, şubat ve mart ayları içinde önce hükümet komiseri veya bakanlık temsilcisi gözetiminde genel kurullarını, akabinde de hâkim gözetiminde başkan ve organ üyelerini seçecek. Oda genel kurulları tamamlandıktan sonra yeni seçilen oda yönetim kurulu üyelerinden oluşan 82 adet Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliğinin seçimleri Mayıs ayında, 13 adet Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonunun seçimleri ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. Yeni seçilmiş birlik ve federasyon yönetim kurulu üyelerinden oluşan TESK’in genel kurulu ve seçimleri ise eylül ayında yapılacak.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİm
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.