ABB açıkladı, çevre düzenlemesi başladı

ABB açıkladı, çevre düzenlemesi başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından retorasyonu tamamlanan Hallaçlı Mehmet Ağa konağının çevre düzenlemesi başladı. Açıklamayı Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yaptığı açıklama ile Hallaçlı Mehmet Ağa konağındaki restorasyon çalışmalarının sona erdiğini duyurdu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’in açıklamalarını sosyal medya hesaplarından paylaşan ABB, paylaşımında “Kurtuluş Savaşı'nda askerlerimizin ekmek ihtiyacını kurduğu fırınlarla karşılayan, Milli Mücadele'mizin kahramanlarından Hallaçlı Mehmet Ağa’ya ait konağın restorasyon çalışmalarını tamamladık. Çevre düzenlemesi çalışmalarımıza da başladık. Mutlu ve gururluyuz” ifadelerine yer verildi.

odemis-001.jpg

ÖZÜNE SADIK KALINDI

ABB’nin sosyal medya hesaından paylaşılan videoda konakla ilgili açıklama yapan Ödemiş, şu ifadeleri kullandı: “Birinci ulusal mimarlık dönemimizin en karakteristik yapılarından biri ama en önemli özelliği kırsalda tek örnek olmasıdır. 1994 yılında Kültür Bakanlığı burayı tescillemiştir. 1923 yılında projesi çizilmiş, 1929 yılında da konağın yapımı tamamlanmış. Özüne sadık kalarak, özgün dokusuna ve kimliğine sağdık kalarak binamızın restorasyon çalışması tamamlandı.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.