ABB Başkanı Mansur Yavaş: "Ankara ilk adım ve son kaledir"

ABB Başkanı Mansur Yavaş: "Ankara ilk adım ve son kaledir"

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. Yıldönümünde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyet’in başkenti Ankara ilk adım ve son kaledir. 103 yıl önce Ankara’da yanan bu meşalenin bize yüklediği sorumlulukla daha çok çalışacağız ve başaracağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. Yıldönümü Atatürk Spor Salonu’nda coşkuyla kutlandı. Yazarlığını Neşe Karataş Erdil’in yönetmenliğini Firdevs Aylin Tez’in şefliğini Kemal Günüç’ün oyunculuğunu ise Gamze Karababa ile Doğuşcan Apel’in yaptığı ‘Kızılca Günden Sonsuza’ lirik anlatısı ile başlayan program seğmen gösterileri ve ünlü sanatçı Buray’ın şarkıları ile devam etti. Atatürk Spor Salonu’nda kutlanılan program yoğun katılımcı ile gerçekleşirken tüm başkentliler doyasıya eğlendi.

e679395931202e2f65e3e7def8b9947f.jpg

İLELEBET YAŞATACAĞIZ

Atatürk’ün 103. Yıldönümü kutlamalarında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Başkan Yavaş, “Bizlere sunulan lirik anlatı ile o anları yeniden yaşadık. Adeta Gazi Paşa’yı hep birlikte karşıladık. Onun kurduğu bu Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. Yıldönümünde sizlerle bir araya gelmenin büyük onurunu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

80061766933a4598df2135192c3ad4ad.jpg

ANKARA İSTİKBALİN KENTİDİR

Yavaş, “Ankara istiklalin kentidir. Ankara istikbalin kentidir. Ankara hürriyet sevdasının kentidir. Cumhuriyet’in başkenti Ankara ilk adım ve son kaledir. 103 yıl önce Ankara’da yanan bu meşale bizlere büyük sorumluluklar yüklüyor. Kimseyi ayırt etmeden, ortak akıl ile şeffaf, hesap verilebilir ve katılımcı bir anlayışla çok çalışacağız, üreteceğiz ve başaracağız. Ankara’yı kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle, kırsal kalkınmasıyla, turizmiyle, sanayisiyle ikinci yüzyıla hep birlikte hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

408136a3-31a1-4d1f-b27a-29a9a35ae092.jpg

ANKA UŞU GİBİ KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞACAK

“Değerli hemşerilerim” diyerek sözlerine devam eden Yavaş, hemşerilerine şu şekilde seslendi: “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimse köşesine çekilmesin. Gözünüzdeki umut, yüzünüzdeki gülümseme hiç bitmesin. Bu ülke bitti denilen yerden yeniden başlayanların ülkesi. Bu ülke Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi. Bu ülke geleceğimiz olan çocukların, mutlu gençlerin, güçlü kadınların, umut dolu yarınların ülkesi. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. Yıldönümünü kutluyorum. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Onlara olan borcumuzu belki ödeyemeyiz ama en azından onlara layık olabilmek için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

eb29b5e73b06cbb383ed5ead596e9818-001.jpg

Programa Kütahya Simav Sarı ve Mor Zeybekler Derneği yarenleri, Afyon Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği yarenleri, Çankırı Ahi Yaren Derneği yarenleri ve Ankara Kulübü Derneği seğmenleri katılım sağladı. Seğmenler ve yarenler gösterileriyle başkentlilere renkli dakikalar yaşattı.

whatsapp-image-2022-12-28-at-11-37-45.jpeg

SEVGİ DOLU, HUZUR DOLU BİR TÜRKİYE MESAJI

Programın sonunda ünlü sanatçı Buray, başkentlilerle bir araya geldi. Sevilen şarkıcı Buray günün anlam ve önemi için şu ifadeleri kullandı: “Bugün Ankara için çok önemli bir gün. Tam 103 yıl önce büyük önderimiz Atatürk, milli mücadele için Ankara’ya geldi ve Türkiye’nin kaderi değişti. O yüzden büyük bir coşkuyla ona minnetimizi belli edeceğiz. Biz yeni nesiller olarak Atamızın izinde Cumhuriyeti koruyup kollarken sevgi dolu, huzur dolu bir Türkiye diliyoruz. Sesimiz kısılana kadar, boğazımız patlayana kadar sizlerleyiz.”

Buket Beslen/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.