ABB, binlerce miniğe trafik eğitimi verecek

ABB, binlerce miniğe trafik eğitimi verecek

ABB, Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Merkezi’nde çocuklara yönelik trafik eğitimlerini sürdürüyor. Yıl boyunca yaklaşık 10 bin öğrenciyi ağırlayan merkezde, minikler teorik derslerin ardından uygulamalı çalışmalarla trafik kurallarını öğreniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Sinyalizasyon ve Altyapı Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Merkezi, yeni eğitim döneminde de öğrencileri ağırlıyor. Kent genelindeki okullardan randevu sistemiyle gelen anasınıfı ile ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, trafik güvenliğine ilişkin eğitimlere katılıyor.

Okulların açılmasıyla başlayan program, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşuyor. İlk aşamada sınıf ortamında trafik kuralları hakkında bilgilendirilen öğrencilere, ardından özel olarak hazırlanan eğitim alanında uygulamalar yaptırılıyor.

trafik-egitimi-2.jpg

YAYA GEÇİDİNDEN TRAFİK IŞIKLARINA

Uygulamalı eğitimlerde çocuklara karşıdan karşıya güvenli geçiş, yaya geçitlerinin kullanımı, trafik ışıklarının anlamları, okul geçitleri ve yaya üst geçitleri hakkında bilgi veriliyor. Öğrenciler, eğitim alanında gerçekleştirilen çalışmalarla günlük yaşamda karşılaşabilecekleri trafik durumlarını deneyimleme fırsatı buluyor.

Programın uygulama bölümünde akülü araçlarla sürüş yapan çocuklar, öğrendikleri kuralları pekiştiriyor. Eğitimlerle erken yaşta trafik bilincinin geliştirilmesi ve çocukların yaya olarak trafikte daha bilinçli hareket etmelerinin sağlanması hedefleniyor.

trafik-egitimi-3.jpg

HER GÜN DÖRT SINIF EĞİTİME KATILIYOR

Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Merkezi Sorumlusu Selda Kankan, eğitimlerin her yıl binlerce öğrenciye ulaştığını belirtti. Kankan, merkezin yıllık yaklaşık 10 bin öğrenciyi ağırladığını ifade ederek hedef kitlenin ağırlıklı olarak anasınıfı, birinci sınıf ve ikinci sınıf öğrencilerinden oluştuğunu söyledi.

Randevuların çevrim içi sistem üzerinden oluşturulduğunu aktaran Kankan, günlük eğitim programına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Öğleden önce iki sınıf, öğleden sonra da iki sınıf olmak üzere günde dört sınıf ağırlıyoruz.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.