ABB tarafından başkente 2 yeni spor köyü kuruluyor

ABB tarafından başkente 2 yeni spor köyü kuruluyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Etimesgut ve Keçiören'de 'Spor Köyü' kuruluyor. Spor Köyleri voleybol, basketbol ve futbol sahalarının yanı sıra tenis kortları ile yeşil alanlardan oluşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eryaman’da 110 bin 577 metrekarelik, Ovacık’ta ise 89 bin 685 metrekarelik 2 dev Spor Köyü kuracak. İçeriği oldukça zengin olacak Spor Köylerinde; açık ve kapalı futbol sahaları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları gibi birden fazla aktivite olacak. Etimesgut’un Eryaman Mahallesi’ne kurulacak olan Spor Köyü için, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yoğun çalışmalar sürdürüyor. Ayrıca Ovacık Spor Köyü’nün yapım ihalesinin ise 19 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

mansur-yavas.jpg

MART AYINDA AÇILACAK

Eryaman’a kurulacak spor köyünün çalışmalarının başladığını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından şu sözlerle duyurdu:

“Etimesgut’un Eryaman Mahallesi’nde 110 bin 577 metrekarelik alan üzerine kurulacak Spor Köyü’nün çalışmalarına başladık. Mart ayının ortasında hizmete açacağımız merkezimizde birçok sportif aktivite yapılabilecek ve ayrıca dumansız piknik alanı da olacak. Şimdiden hayırlı olsun.”

etimesgut.jpg

ETİMESGUT’A DEV SPOR KÖYÜ

110 bin 577 metrekarelik alana kurulacak olan Eryaman Spor Köyü, 59 bin 960 metrekaresi yeşil alandan oluşacak. Spor Köyü’nün 625 metrekaresi ise çocuk oyunlarında kullanılacak. Küçük, büyük bütün Başkentliler, doğayla iç içe olacak. 2 adet spor tesisinin yer alacağı dev parkta; paten ve kaykay alanı, 433 metre koşu yolu, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, 2 adet voleybol sahası, 2 adet basketbol sahası, 3 adet futbol sahası ve 4 adet tenis kortu bulunacak.

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Diğer bir Spor Köyü ise Keçiören’de kurulacak. Spor Köyü'nün hazırlıkları başladığını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda duyuran Yavaş, “Keçiören'e kuracağımız spor köyünün hazırlıklarına başladık! 19 Mart'ta ihalesi yapılacak olan ve toplam 90 bin metrekareden oluşan spor köyümüzde yeşil alanlar, koşu, bisiklet ve yürüyüş yolları, açık ve kapalı futbol sahası, kapalı spor salonu, voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun ve spor alanı, spor tesisi, 4 adet tenis kortu ve kafeler bulunacak. Ankara'yı sporla iç içe, sağlıklı ve yeşil bir başkent yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

keciorenn.jpg

19 MART’TA İHALE GERÇEKLEŞECEK

Ovacık Spor Köyü, 89 bin 685 metrekarelik alana kurulacak. 39 bin 260 metrekaresi yeşil alandan oluşacak Spor Köyü’nün 360 metrekaresi çocuk oyunları için ayrılacak. Dev parkta, 3 bloktan oluşan spor tesisi yer alacak. Bunun yanı sıra, 450 metre bisiklet yolu, 100 metre 9 kulvardan oluşan koşu yolu, yürüyüş yolu, kapalı futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, 2 adet açık futbol sahası, 4 adet tenis kortu ve 1’i plaj voleybolu olmak üzere 2 adet voleybol sahası bulunacak. Spor Köyü’nün yapım ihalesinin ise 19 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.