ABB’den büyük başarı: Yüz binlere ulaşıldı

ABB’den büyük başarı: Yüz binlere ulaşıldı

Büyükşehir Belediyesi, BELMEK ile 5 yıl içerisinde toplamda 113 bin 167 kadının hayatına dokundu. Başkentli kadınlar, 56 merkezde 31 branşta hizmet veren BELMEK’te üreterek ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkentli kadınların üreterek aile ekonomisinin güçlendirilmesine katkı sağlaması amacıyla başlattığı çalışmaları son hız devam ettiriyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Meslek Edindirme Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren BELMEK’ler kalifiye eleman sıkıntısı çeken iş alanlarında ihtiyacı karşılamak ve kadınların iş hayatına katılımını sağlamak amacıyla 56 merkezde 31 farklı branşta hizmet vermeyi sürdürüyor. Bu anlamda Ankara’da son 5 yıl içerisinde toplamda 113 bin 167 kadın bu imkânlardan yararlandı.

1.jpg

TOPLAM 31 BRANŞTA EĞİTİM

Kadınların el emeği, göz nuru ürünlerin ön plana çıktığı BELMEK’lerde; makine nakışı, el nakışı, sim sırma, iğne oyası, şiş dantel, giyim, mefruşat, patchwork, trikotaj, yorganlama, tezhip-hat, minyatür, ahşap boyama, kumaş boyama, ipek pentür, ebru, çini, seramik, mozaik, rölyef, ahşap rölyef, taş bebek, tel kırma, dantel anglez, takı tasarımı, gümüş işlemeciliği, turistik el sanatları, ev ekonomisi, resim, kilim ve el örücülüğü olmak üzere toplam 31 farklı alanda uygulamalı ders veriliyor.

Eğitim süreleri dolan katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip oluyor.

3-001.jpg

SAYILAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

BELMEK tarafından ücretsiz olarak verilen kurslarla, kursiyerler yeni bilgi ve becerilerle donatılıyor. Bu kapsamda ise, 2019 yılında 18 bin 296, 2020 yılında 19 bin 317, 2021 yılında 11 bin 405, 2022 yılında 20 bin 42, 2023 yılında 25 bin 899 ve 2024 yılının ilk 4 ayında 18 bin 208 olmak üzere toplamda 113 bin 167 kadın meslek sahibi olarak aile ekonomisini güçlendirme fırsatı yakaladı.

4.jpg

ÜRÜNLER GELİR KAPISI OLUYOR

Her yıl binlerce insanın faydalandığı BELMEK’ler ile Büyükşehir Belediyesi, kadınlara ekonomik yönden destek olmayı devam ettiriyor. Usta öğreticilerin ürünleri, Başkent Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi aracılığıyla, Zafer Çarşısı ve Gökkuşağı Kamu Pazarı’nda hizmete açılan satış ofisleri ile baskentkadingirisimi.com internet adresi üzerinden satışı yapılıyor.

kapak.jpg

BELEDİYENİN FUARLARINDA ÜRÜNLERE YER VERİLİYOR

BELMEK’ler de bir yıllık uygulamalı eğitimin sonunda biten el emeği ve göz nuru ürünler yılsonu sergisiyle, Başkentteki vatandaşların beğenisine sunuluyor. Ulusal ve uluslararası sergi ve fuarlarda kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi adına eserlerini geniş kitlelere tanıtma fırsatı sunarken, aynı zamanda ürünlerini satma olanağı da sağlıyor.

Kaynak:RÜVEYDA ASLIİPEK / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.