ABB’den kadınlara 8 Mart sürprizi

ABB’den kadınlara 8 Mart sürprizi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ankara’da etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Üniversiteli öğrencilerin katılacağı etkinlik 7 Mart Perşembe günü saat 15’te başlayacak.

1800’lü yıllarda başlayan kadınların hak arayış çabaları, büyük bir trajedi ile son bulmuş ve günümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ile birlikte kadınların bu özel gününde üniversiteli genç kızlara özel etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

emekli-kadinlar-11.jpg

Sıhhiye’deki Genç Akademi Kafe’de düzenlenecek olan etkinlikte kadınlar gününe özel içeriklerin yer alacağı bildirildi.

emekli-kadinlar-22.jpg

ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Tüm üniversiteli gençlerin davet edildiği programda açılış konuşmalarının ardından Psikolojik Danışman Fatma Kırımlı önderliğinde öz-şefkat atölyesi düzenlenecek. Atölyenin ardından interaktif hatıra pano çalışmasının yapılacağı programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hediyeleşme töreni yapılacak. 7 Mart’taki program Sıhhiye’deki Genç Akademi Kafe’de düzenlenecekken saat 15’te başlayacak. Başkentteki kadınlar günü etkinlikleri 8 Mart’taki Şevval Sam konseri ile son bulacak. Ünlü sanatçı Şevval Sam’ın konserine yalnızca kadınlar katılabilecek.

emekci-kadinlar-3.jpg

8 MART NEDEN KADINLAR GÜNÜ?

1800’lü yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde 40 bin kadın işçi, daha iyi şartlarda ve koşullarda çalışma isteklerini dile getirdikleri bir greve başladı. Kadınlar, iyi şartlarda çalışmak için bir istekte bulunmuşlardı. Ancak dönemin idarecileri ve kolluk kuvvetleri, olayı tırmandırarak bir nevi faciaya davetiye çıkarttı. Polisler tarafından önce darp edilen kalabalık, ardından fabrikaya kilitlendi. Daha sonra fabrikada sebebi bilinmeksizin bir yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu 129 kadın diri diri yanarak hayatlarını kaybetti. Bu olay 1857 yılının 8 Mart’ında yaşandı. Elim olayın 54. yıl dönümünde 8 Mart tarihi Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.