Abdüllatif Şener kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Abdüllatif Şener kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Mevzular Açık Mikrofon isimli bir Youtube programına konuk olan Abdüllatif Şener kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Abdüllatif Şener'in hayatı ve biyografisi!

Seçimlere az bir süre kala bir Youtube programına konuk olan TBMM 27. Dönem Konya Milletvekili Abdüllatif Şener kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Abdüllatif Şener'in hayatı ve biyografisi!

alt312312.jpg

ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR?

26 Nisan 1954 tarihinde Sivas'ın Yıldızeli ilçesinin Emirler köyünde doğan Abdüllatif Şener, Ahzerat ve Bedirhan Şener'in oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Babası Karaçay annesi Çeçen asıllıdır. Şener, Türk siyasetçi, ekonomist, maliyeci, akademisyen, TBMM milletvekili, eski Başbakan yardımcısı, eski Maliye Bakanı ve Türkiye Partisi’nin kurucusudur. Şener, Sivas İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı Bolu Sevk ve İdarecilik Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerine Gazi Üniversitesinde Maliye Teorisi alanında doktora yaparak devam etmiştir. Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olmuş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmıştır. Maliye Bakanlığı’nda gelirler kontrolörü olarak çalışmıştır.

atl-4.jpg

ABDÜLLATİF ŞENER’İN SİYASİ KARİYERİ

1991 Türkiye Genel Seçimlerinde Refah Partisi’nden Sivas milletvekili seçilerek siyaset sahnesine giren Abdüllatif Şener, Necmettin Erbakan başkanlığında kurulan REFAHYOL Hükümeti'nde Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 1998 yılında Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra ise Fazilet Partisi’ne geçti. 2001 yılında Fazilet Partisi de kapatıldıktan sonra 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 2002 Türkiye genel seçimlerinde yeniden Sivas milletvekili seçildi. 2002-2007 yılları arasında Abdullah Gül Hükümeti ve 1. Erdoğan Hükümeti'nde Devlet bakanı ve Başbakan yardımcısı olarak görev yaptı.

alttt.jpg

2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmadı ve AK Parti’den istifa etti. 25 Mayıs 2009 tarihinde ise Türkiye Partisi’ni kurdu. 2011 Türkiye Genel Seçimleri öncesinde partisinin Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu fakat 17.092 oy almasına rağmen milletvekili seçilemedi. Kurucusu olduğu Türkiye Partisi, 27 Ağustos 2012 tarihinde kapandı. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Konya Milletvekili seçildi ve hala bu görevi yürütmektedir. Şener, Fransızca bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.