Acıktıklarında Kulaklarımı Isırıyorlar

Acıktıklarında Kulaklarımı Isırıyorlar

Necatibey’de yarım asırdır ayakkabı boyacılığı yapan 79 yaşındaki Yusuf Pekmezci, insanların merak dolu bakışları arasında güvercinleri elleriyle besliyor. Acıktıklarını belli etmek için Pekmezci’nin kulaklarını ısıran güvercinler hallerinden memnun gözük

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Yarım asırdır Necati Bey’de ayakkabı boyacılığı yapan Yusuf Pekmezci, yoldan geçen vatandaşların şaşkın bakışları arasında omzuna konan ve diğer güvercinleri elleriyle besliyor. Müşterilerinin bıraktığı bahşişlerle güvercinlere yem aldığını söyleyen Pekmezci bulunduğu durumdan çok memnun olduğunu dile getirerek “Allah’a binlerce kez” şükürler olsun diyor.

“HELAL KAZANÇ İBADETTİR”

2013’te Diyanet’in sosyal sorumluluk projesine güvercin dostlarıyla beraber “Helal kazanç ibadettir” mottosuyla reklam yüzü olan Pekmezci’nin ünü Başkent ile sınırlı kalmayıp Arabistan’a kadar ulaşmış. Diyanet’in 2013 yılındaki Ramazan ayına özel olarak  “Helal kazanç ibadettir” sloganıyla bastırdığı broşürü bize gösteren Pekmezci, olayın nasıl geliştiğini gazetemize şöyle aktardı: “Kur'an kitapları satan bir kişi bana seni reklam yapayım diye geldi, kuşlarla fotoğraflarımı çektiler. Benim fotoğraflarımı billboardlara ve otobüs duraklarına astılar. Benim fotoğraflarım Arabistan'a kadar gitti. 15 milyon adet broşür bastırmışlar”

‘1969’DAN BERİDİR GÜVERCİNLERİ BESLİYORUM’

1969'dan beridir güvercinleri beslediğini söyleyen Pekmezci, “Her gün iş başı yaptığımda güvercinleri besliyorum. Günde 3 öğün: sabah, öğle ve akşam rutin olarak geliyorlar. Beni tanıyorlar, sadece bana geliyorlar; başkalarına gitmezler. Güvercinler, sabah beni gördüklerine hemen yanıma gelirler, omuzuma konup sevgi gösterisi olarak kulaklarımı ısırırlar” diye konuştu. Kuşlara ekmek, buğday, susam ve kandil simit parçacıklarıyla beslediğini dile getiren Pekmezci, “Ben sabah iş başı yapmak üzere geliyorum, boya sandığını yerine bırakıp diğer malzemeleri getirmek için gidip, geliyorum bir de ne göreyim 6 tane kuş boya sandığımın üzerinde beni bekliyorlar. Ben gelince hemen üzerime çullanıyorlar. Güvercinler iki omzuma ve başımın üzerine konuyorlar ben de sırayla ellerimle simitle besliyorum” dedi.

ACIKINCA KULAĞIMI ISIRIYORLAR

Müşterilerden aldığı bahşişlerle güvercinlere yem aldığını ifade eden Pekmezci, “Ayakkabı boyadıktan sonra müşteriden 3 lira almam gerekirken adam 5 lira veriyor, müşteri; ‘o verdiğim iki liraya güvercinlere bir şeyler al’ diyor ve ben de öyle yapıyorum” dedi. “Acıkan güvercinler acıktıklarını belli etmek için kulağımı ısırırlar” diyen Pekmezci, “Kuşların dişleri kalın ve sert olmadığı için kulaklarıma zarar vermiyor, yem vermeyince beklerler; yem istediklerini belirtmek için ısırırlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.