Aday Adayı Korkmaz: “Altındağ’a Kadın Eli Değmeli”

Aday Adayı Korkmaz: “Altındağ’a Kadın Eli Değmeli”

CHP Altındağ Belediye Başkan Aday Adayı Ayşe Korkmaz, aday gösterilip seçimi kazanması halinde ilçenin ilk kadın belediye başkanı olacağını belirterek “Hayatı zorluklarla geçen bir kadın olarak zor olana talip olduk. Altındağ’a kadın eli değecek” dedi.

Altındağ’da “tarih yazma” hedefiyle yola çıkan CHP Altındağ Belediye Başkan Aday Adayı Ayşe Korkmaz gazetemize verdiği özel röportajda kendisini, adaylığını, projelerini, Altındağ’ı anlattı. Korkmaz, “Biz zor olana talip olduk. Altındağ’da bir ilki başarıp Altındağ’a kadın elinin değmesini sağlayacağız. Projelerimiz ile kadınlarımıza ve gençlerimize hak ettikleri güzellikte bir hayat yaşamaları için destek olacağız. Altındağ’ın her kesiminden oy alabileceğimize inanıyoruz” dedi.

33.jpg

ALTINDAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Ticaretin içinden gelen bir siyasetçi olarak her türlü zorlukla mücadele ettiğini ama asla pes etmediğini vurgulayan CHP Altındağ Belediye Başkan Aday Adayı Ayşe Korkmaz, “Geçmişini unutan geleceği göremez derim. Ben de zorluklarla bu bugüne gelmiş bir iş kadını olarak Altındağ Belediye Başkanlığı’na talip oldum. Aslında zor olanı istedim. Altındağlı vatandaşlarımız için çalışmak adına aday adayı oldum. Altındağ’ın makus talihi değiştirmek ve Altındağlı vatandaşlarımıza hak ettiği hizmeti vermek için buradayım. Seçimi kazanırsam bir ilki gerçekleştirip Altındağ’ın ilk kadın başkanı olacağım. Ben her kesimden oy olabileceğimi biliyorum. Özellikle kadın seçmenlerimizin çok güçlü desteğini alacağımı düşünüyorum. İşimiz zor ama imkânsız değil” sözleri ile başaracaklarını dile getirdi.

İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Korkmaz, “Ben dediğim gibi yokluklarla büyümüş Konyalı bir ailenin altı çocuğundan birisiyim. Beş çocuk büyütmüş bir anne olarak yokluğun da varlığın da ne olduğunu biliyorum. Kaynakları nasıl kullanacağımı da bildiğimden Altındağ’da ilk olarak yoklukla mücadele edeceğiz. Hemen bir anda kesemeyiz belki ama liyakatli kadrolarımızla yapacağımız projeler ile özellikle kadınlarımıza istihdam sağlayarak onların ekonomisine destek vereceğiz. Onlara üretmeyi ve satmayı öğretip uygulamasına geçeceğiz. Belediyede hiç kimsenin ekmeği ile aşı ile oynamayacağız. Liyakati aidiyetlik duygusu ile çalışan, particilik yapmayan her işçimiz, her çalışanımız çalışmaya devam edecek. Seçimi kazandıktan sonra kesinlikle o parti bu parti değil sadece Altındağ ve Altındağlı vatandaşlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

22.jpg

GENÇLERİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

CHP Altındağ Belediye Başkan Aday Adayı Ayşe Korkmaz, emeklilerin, çocukların, gençlerin de önceliği olduğunu söyledi. Gençlere özel parantez açan Korkmaz, “Gençlerimizi sosyal aktiviteler ile sokaktan uzak tutacağız. Mahallelerimize kreş ve anaokulu açarak eğitimi çok küçük yaşlarda başlatacağız. Ayağı yere basan mahalle mahalle projelerimiz var. Biz önce gönüllere gireceğiz, Altındağ’ı büyük bir aile yapacağız. Yapacağımız çalışmalar ile insanların aklındaki Altındağ algısını değiştireceğiz. Kimse Altındağ’ı kötü hatırlamayacak. Gençlerimizi kötü alışkanlıklarından uzak tutmak ve onların yanlış yapmalarını önlemek için terapi ve rehabilitasyon merkezleri açacağız. Hiçbir gencimizi bağımlılığa bırakmayacağız. Refah düzeyin yüksek olduğu, sosyal hayatın yüksek olduğu bir Altındağ için çalışacağız” şeklinde konuştu.

img-20231206-wa0012.jpg

ALTINDAĞ KOCA BİR KÖY MAALESEF

Altındağ’ın bugün 26 mahallesi, bu mahallelerde yaşayan 400 binden fazla nüfusuyla birçok ilden büyük bir ilçe olmasına karşın, yaşanan sorunları yüzünden koca bir köye dönüştüğünü kaydeden Ayşe Korkmaz, “Halkın önemli bölümünün yokluk ve yoksullukla mücadele ettiği, yerel yönetimin hizmetlerinin yetersizliğinden yakındığı, adil ve şeffaflıktan uzak bir yönetim anlayışının hakim olduğu bir ilçe Altındağ… Mülteci sorununun had safhaya ulaştığı, temizlikten trafiğe kadar hemen her alanda düzen ve nizamın ortadan kalktığı, gençlerin, çocukların, kadınların, emeklilerin ekonomik, sosyal, kültürel hayatlarına katkının yeterince sağlanmadığı, halkın belediye hizmetlerinden eşit faydalanamadığı bir ilçeden söz ediyoruz. Listeyi sayfalarca uzatabiliriz. Artık biliyoruz ki şimdi Altındağ’da bir değişim ve dönüşüm zamanı, ilçenin her yerine, her köşesine kadın eli değme zamanı. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşir“ dedi.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum