Ahlaksız Reklâmları İstemiyoruz

Ahlaksız Reklâmları İstemiyoruz

Ankara’nın merkezi yerlerine asılan ünlü pop şarkıcısının reklâmları vatandaşların tepkisine neden oluyor. Ahlaksız ve uygunsuz olan reklâm fotoğraflarının kullanılmaması gerektiğini düşünen vatandaşlar Ramazan ayının yaklaştığı bu dönemde Büyükşehir Bele

UĞUR ÖĞÜT - HABERVAKTİM

Başkent’te Büyükşehir’in yetki ve sorumluluğundaki bilbordlara “ahlaksız reklamlar” asılabiliyor olması muhafazakar halkın tepkisine neden oluyor. Şimdi de Ankara’nın dört bir yanına asılan bir pop şarkıcısının çıplak fotoğrafları vatandaşa isyan ettirdi.

REKLÂMLAR GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDİYOR

Ahlaksız reklâmlar özellikle dini bütün insanların tepkisini çekiyor. Özellikle gençlerin hayran olduğunu belirtilerek yapılan ahlaksız reklâmlar geleceğimizi de tehdit ediyor. Park Vera Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşen konserin tanıtımını yapan reklamların bilbordlardan kaldırılması isteniyor.

BAKMAYA UTANIYORUZ

Vatandaşlar, bu ve benzeri dev reklamların önlerinden geçerken utandıklarını, özellikle aileleri; çocukları eşleri yanlarında olduğu zaman büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, şunları kaydediyor: “Utanıyoruz bakmaya. Çocuklarımızın gözü kayıyor, anlatamıyoruz onlara bunları. Acilen kaldırılmalı. Acilen temizlenmeli bu ve benzeri rezil reklamlar Başkent sokaklarından, caddelerinden”.

SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE

Başkent’in özellikle ana arterleri adlarına “billboard”, “silindir”, “megalight”, “citylight” ve “kule” denilen tanıtım amaçlı reklam panolarından geçilmiyor. Bunların yetki ve sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’nde bulunuyor. Ancak Büyükşehir yetki ve sorumluluğundaki tüm bu reklam panolarını, Belediye ile doğrudan veya dolaylı olarak ilişiği olan “birilerine” kiralamış durumda. Bu birileri buralara ücret karşılığı her ilanı asabiliyor. Büyükşehir’in reklam panolarını işletme hakkını elinde bulunduran firmanın Ströer Kentvizyon olduğu kaydediliyor.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.