AHLAKSIZLIĞA NEŞTER ŞART

AHLAKSIZLIĞA NEŞTER ŞART

Eğitimci Mustafa Kır, son dönemlerde okulların taciz olaylarıyla anılmasıyla ilgili Habervaktim’e açıklamalarda bulunarak, “Münferit dediğimiz olaylara kalıcı bir neşter vurulmazsa işte o zaman bu tehlike toplumu da sarabilir” dedi.


GELİŞİ GÜZEL ÖĞRETMEN ALINIYOR
Aynı zamanda Memur-Sen Ankara İl Başkanı olan Kır, tüm okullarda olduğu gibi İmam Hatiplerde de “maalesef” kötü niyetli kişilerin bulunabildiğini söyledi. Şuan ki eğitim sistemini eleştiren Başkan Kır, eğitim sistemimizin insanın fıtratına, yaradılışına ve yapısına uygun olmadığını savunarak MEB’i göreve çağırdı. Öğretmen alımında da çok büyük yanlışlıklar yapıldığını kaydeden Kır, “Gelişi güzel sınav kazanan herkes öğretmen oluyor. Öğretmen olacak kişilerin psikolojik ve sosyolojik olarak gerçekten bir mülakattan geçirilmesi lazım” diye konuştu.
AHLAKSIZLIK TEŞVİK EDİLİYOR
Çeşitli yollarla ahlaksızlığa zemin hazırlanmasını da eleştiren Başkan Kır, “Televizyonlar programlarıyla, evlendirme programlarıyla, magazin programlarıyla, uygunsuz dizilerle şuanda topluma cinnet geçirtiliyor. Babasız çocuk doğurmayı teşvik eden diziler var ülkemizdeki TV kanallarında. Siz bunların hepsini gözardı edip toplumda ‘niye bunlar oluyor?’ derseniz rüzgar eken fırtına biçer. Bunları maruz gösteremezsiniz. Bunları fikir özgürlüğü ya da başka bir şekilde değerlendirmek mümkün değil. İşte bugün korkulan neticeler yaşanmaya başladı” şeklinde konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Son dönemlerde cinsel taciz ve tecavüz olaylarının İmam Hatip okullarında da yaşanmaya başlaması kara kara düşündürüyor. Yıllardır eğitimci olarak yurdun çeşitli noktalarında yöneticilik, geçmiş yıllarda İmam Hatip okul müdürlüğünde de bulunan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, bu tatsız olayların altında yatan nedenlerle ilgili Habervaktim’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
NEŞTER VURULMASI GEREKİR
“Münferit dediğimiz olaylara kalıcı bir neşter vurulmazsa işte o zaman bu tehlike toplumu da sarabilir” diyen Başkan Mustafa Kır, “Bu tür ahlaksızlık ve çirkin yerlerin okullar olarak gösterilmesi çok üzücü. Okullar yanlışlık ve kötülüklerin düzeltildiği bunların yerine iyiliklerin ve güzelliklerin kazandırıldığı kurumlar olması gerekir. İstismara daha müsait olan yerler okullar çünkü dünyanın ne olduğunu, iyiyi, kötüyü; iyi ile kötü insanları birbirinden ayırt edemeyecek küçük yaştaki çocukların buralarda olmasından kaynaklanıyor. Okullarda maalesef bu kötü niyetli kişiler de bulunabiliyor” dedi.  
HER SINAVI GEÇEN ÖĞRETMEN YAPILIYOR
Eğitim sistemimizin insanın fıtratına, yaradılışına ve yapısına uygun olmadığını, öğretmen alımlarında büyük yanlışlıklar yapıldığını anlatan Başkan Kır, “Bir defa öğretmen alımında sıkıntı var. Gelişi güzel sınav kazanan herkes öğretmen oluyor. Adaylar konusunda seçim yok. Öğretmen adaylarının bu işe liyakatli mi? Bu işe ehliyetli mi? Bu işe kendisini adamış mı? Adamamış mı? Bunların hiçbirisinin dikkat edilmiyor. Öğretmen olacak kişilerin psikolojik ve sosyolojik olarak gerçekten bir mülakattan geçirilmesi lazım. Bu işlemi öğretmenlik mesleğini seçmeye aday olduğu zaman yapılmalı. İkincisi de eğitim sistemimizde müfredat sıkıntısı var” diye konuştu.  
TELEVİZYONLAR AHLAKSIZLIĞI TEŞVİK EDİYOR
Toplumda ahlaksız bir nesil yetiştirmenin şuanda çok basit hale getirildiğini aktaran Başkan Kır, “Televizyonlar programlarıyla, evlendirme programlarıyla, magazin programlarıyla, uygunsuz dizilerle şuanda topluma cinnet geçirtiliyor. Babasız çocuk doğurmayı teşvik eden diziler var ülkemizdeki TV kanallarında. Siz bunların hepsini gözardı edip toplumda ‘niye bunlar oluyor?’ derseniz rüzgar eken fırtına biçer. Bunları maruz gösteremezsiniz. Bunları fikir özgürlüğü ya da başka bir şekilde değerlendirmek mümkün değil. İşte bugün korkulan neticeler yaşanmaya başladı. Başka tehlikeler de var tabii. Bu kötü zemini hazırlayan eğitim sistemimiz mutlaka değiştirilmelidir ve insanın ruhuna uygun bir müfredat sistemi ortaya koyulmalı. Sadece müfredat sistemiyle de iş bitmiyor” şeklinde konuştu.
BU MÜFREDAT VE BU SİSTEMLE İŞLER YÜRÜMEZ
Şuan ki müfredatla ne iyi bir öğretmen ne de iyi bir neslin yetiştirilemediğini söyleyen Başkan Kır, “Bu müfredatla hangi öğretmeni koyarsanız koyun sağlıklı bir nesil yetiştiremezsiniz. Çok iyi bir müfredatımız olsun eğer öğretmenler iyi seçilmediyse yine sağlıklı bir nesil yetiştiremeyiz. Burada bizim yapacağımız iş insanın psikolojik ve pedolojik yapısını çocuklarımızın geleceğini ve geleceğimizi düşünerek hareket etmektir. Bugün çocuklarını sadece sınavlara endeksleyen anne ve babalar, sadece sınavla meşgul olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aklını başına almalıdır. Çocuklarımızın geleceğini mutlaka hesaba katmalıyız” dedi.
SAPIKLIKLAR, SAPKINLIKLAR NORMALLEŞİYOR
Başkan Kır, toplumda yaşanan taciz ve tecavüz olaylarını büyük oranda etkileyen bir başka sıkıntıyla ilgili de şöyle konuştu : “Şuanda AB’ye ayak uydurma adına zina serbest, kumar serbest. Kumar, yasal olarak değişik adlar altında devletin korumasında yapılıyor. Faizcilik serbest. Bunların hepsinin getirdiği birtakım hastalıklar var. Cahiliye döneminde kadınlar ticaret meta olarak kullanılıyordu, kızlar diri diri toprağa gömülüyordu. Bugünde de aynı şekilde bazı kadınlar randevu evlerinde, umumhanelerde çalıştırılıyor. Şuanda Sıhhiye köprüsünün üzerinde yürüdüğünüz zaman çıplak kadın resimlerinin olduğunu görüyorsunuz. Bunlar bile insanları psikolojisini etkiliyor. Sapıklıklar, sapkınlıklar her şey normalleşiyor bunlar normalleşince de büyük bir tehlikeye doğru ilerliyoruz. TBMM bugün acilen bu tür hadiselerden dolayı mutlaka idam cezasını gündeme getirmelidir.”
KOKUKMUŞLUK TER TARAFA SİRAYET EDİYOR
Ülkede yarış edilir gibi İmam Hatip okulu açıldığını da belirten Kır, “Çok İmam Hatip okulu var şuanda. Normal ortaokul ile İmam Hatip ortaokulu aynı çatı içerisinde, normal lise ile İmam Hatip lisesi aynı bina içerisinde. Normalde bu çocukların yetişme tarzları çok farklıdır. ‘Az mamur çok haraptan iyi’ derler ya İmam Hatipler az olsun demiyorum İmam Hatip neslinin çoğalmasından her zaman gurur duyduk. Eski bir İmam Hatip okul müdürü olarak hayatımızı bu yönde adadık. Ama görülüyor ki kokuşmuşluk her tarafa sirayet ediyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.