Veysel Tiryaki: Altındağ ayağa kalkarsa, Ankara ayağa kalkar

Veysel Tiryaki: Altındağ ayağa kalkarsa, Ankara ayağa kalkar

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Altındağ’ı yeniden ayağa kaldıracağını belirterek “Çok çok güzel eserler ortaya çıkarmıştık. Ümit ediyorum, bundan sonrasında bu şekilde devam edecek” dedi.

2004 ile 2019 yılları arasında 3 dönem Altındağ Belediye Başkanı olarak görev yapan AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde gerçekleşen Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Ankara Tarihi Ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, Altındağ’ı yeniden ayağa kaldıracağını söyledi. “Ankara’dan Altındağ’ı çıkarın geriye başkent kalmaz” diyen Tiryaki, “Altındağ’ı yıllarca ihmal ettik. Ankara tekrar gündeme gelecekse, burada gündeme gelecek. Cumhuriyet'in yaşadığı bu mekânlardaki bize miras olarak kalan bunları yeniden ayaklandırmak, yarım kalan eserleri tamamlamak lazım. Çok çok güzel eserler ortaya çıkarmıştık. Ümit ediyorum, bundan sonrasında bu şekilde devam edecek” dedi.

veysel.jpg

“ANKARA’NIN BAŞKENTİ ALTINDAĞ’DIR”

Veysel Tiryaki, “Ankara 5 milyon insanın yaşadığı devasa bir metropol. Ankara'ya geldiğim günden beri Altındağ’da oturuyorum. Şunu söylemek istiyorum. Biz Cumhuriyetin başkentindeyiz. Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan, Ankara'yı Ankara yapan bütün değerlerin bulunduğu bir yer olan Altındağ’da yaşıyoruz. Bugün Ankara’dan Altındağ’ı çıkarın geriye başkent kalmaz. Altındağ’ı yıllarca ihmal ettik. Ankara tekrar gündeme gelecekse, burada gündeme gelecek. Onun için Ankara’nın başkenti Altındağ’dır” şeklinde konuştu.

altindagggg.jpg

“ALTINDAĞ AYAĞA KALKARSA, ANKARA KALKAR”

"Altındağ ayağa kalkarsa, Ankara ayağa kalkar" diyerek ilçeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyen Tiryaki, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Eğer şehirleri imar ederken bir taraftan da o şehirdeki yeni nesli ihmal ederseniz, sizin ihmal ettiğiniz şeyler ihmal ettiğiniz nesil yok eder. Onun nesillere aktaracak eserler bırakmak durumundayız. Altındağ’da görev yapmış biri olarak söylemiyorum. Ankara'yı Ankara yapan bütün değerler, tarihi ve kültürel sanatlar kısacası bütün değerler Altındağ’da yer alıyor. Onun için burayı ayağa kaldırmak lazım. Ankara'nın korunması gereken kültür değerleri, başta olmak üzere cumhuriyeti bırak insanları, gerek şehir, gerek askeri bürokrasinin oturduğu yerlerdir bu mahalleler. Buraların tamamının ayağa kalkması lazım. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi, diğer görevli kamu kuruluşları ve odaların el atması gerekiyor.”

altindag.jpg

“KÜLTÜR VE SANATA VAKİT AYIRMAK LAZIM”

Binalara verilen değer kadar kültür ve sanata da vakit ayırılması gerektiğini belirten Tiryaki, “Gözleri görmeyen bir şahsın sürdüğü bir otobüste mi yolculuk yapmak istersiniz. Yoksa sanattan bir haber belediye başkanı ile mi yolculuk yapmak istersiniz. Bana sorarsanız ben birincisini tercih ederim. Bu kadar kültür ve sanat ihmal edilerek hiçbir yere gidilemez. Bugün sokaklarımız güvende olmasını istiyorsak bunu yapmak zorundayız. Kültür ve sanatla iç içe büyüyen nesillerde sokakta güvensizlik olmaz. Binalara verdiğimiz önem kadar, bu işlere de vakit ayırmamız lazım” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.