AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan: Yönetimi bırakın dedik

AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan: Yönetimi bırakın dedik

AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, Büyükşehir iştirakindeki bazı şirketlerde yönetimlerin hala değişmemesiyle ilgili, “Ticari sicilden kaynaklı genel kurulu yapamadılar. Biz genel kurulunuzu bir şekilde yapın da bırakın diyoruz” dedi. 

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk 100 günlük faaliyetlerinde eksik ve yanlış gördükleri noktaları İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında eleştirdi. 

KALEM KALEM AÇIKLANMALI

Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ilk 100 gününde yaptıklarının anlatıldığı kitapçıkta yer alan ‘136 milyonluk tasarruf’ rakamlarının kalem kalem belirtilmemesini eleştirerek, “Bu tasarrufun hangi kalemlerden yapıldığı neden açıklanmadı?” sorusunu sordu. Başkan Özcan, şeffaflık açısından tasarruf yapılan kalemlerin de kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini önerdi.   

İKRAMİYE ELEŞTİRİSİ 

Başkan Özcan, Mustafa Tuna döneminin ilk 100 gününde personel giderinin 105 milyon iken Mansur Yavaş dönemindeki personel giderinin 232 milyona çıktığına dikkat çekti. Özcan, belediye çalışanlarına her bayramda verilen bayram ikramiyelerinin son verilmesine de tepki gösterdi. 

O ŞİRKET YÖNETİCİLERİNE TALİMAT VERDİK

Mansur Yavaş tarafından “Şirketlerin yönetimini vermiyorsunuz” eleştirileri hakkında açıklama yapan Özcan, “Şirketleri bize vermiyorsunuz, şirketler sizde’ diye söylemler söyleniyor, bunun aslı astarı yok. Şu anda yönetimi değişmeyen bir iki şirket var o da ticari sicilden kaynaklı, kendi hukuki işlemlerinden dolayı genel kurulu yapamadılar. Yoksa alamadıkları, atayamadıkları şirket yok” dedi. Özcan, söz konusu şirketlerdeki yöneticilerine genel kurulun yapılması için gerekli talimatları verdiklerini aktararak, “Genel kurulunuzu bir şekilde yapın da bırakın diyoruz. Burada başka bir iftira atılıyor” diye konuştu.  

OLUMLU PROJELERİN DESTEKÇİSİYİZ

AK Parti grubu ve Cumhur İttifakı olarak Ankara’nın hayrına yapılacak her olumlu işin destekçisi olacaklarını açıklayan Başkan Özcan, “AK Parti iş yaptırmıyormuş sanki tamamiyle Büyükşehir Meclisi’ni kilitliyormuş gibi algı yapıyorlar bu doğru değil” dedi. Sosyal denge tazminatı, su indirimi, sosyal yardım, kültürel faaliyet, yangın ile sel mağdurları, yardım ve belediye işleyişi gibi pek çok konuda destek verdiklerinin altını çizen Özcan, “Ankara’ya dair her olumlu şeyin destekçisiyiz. Yapılan yanlışlarda susmayız gereğini yaparız doğruyu anlatmaya mükellefiz” ifadelerini kullandı.   

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.