AK Parti'de 'Kınacı' şoku: Yavaş'ı destekleyeceğini duyurdu!

AK Parti'de 'Kınacı' şoku: Yavaş'ı destekleyeceğini duyurdu!

AK Parti Mamak Kurucu İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Kınacı, AK Parti’den istifa ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyeceğini duyurdu. Mansur Yavaş’tan Ercan Kınacı’ya teşekkür mesajı geldi.

AK Parti Mamak Kurucu İlçe Başkanı, AK Parti Mamak Belediyesi Meclis Üyesi ve Mamak Belediye eski Başkan Yardımcısı Avukat Ercan Kınacı, partisindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kınacı, yaptığı açıklamada “Yapılan yanlışları düzeltme ve engelleme imkânı kalmamıştır” dedi. İstifasının ardından yerel seçim kararını da bildiren Kınacı, seçimlerde mevcut başkan Mansur Yavaş’ı destekleyeceklerini söyledi. Mansur Yavaş’tan ise Ercan Kınacı’ya teşekkür mesajı geldi.

kincai.jpg

“YAPILAN YANLIŞLARI DÜZELTME İMKÂNI KALMAMIŞTIR”

AK Parti’den istifa eden Mamak’ın kurucu ilçe başkanı Ercan Kınacı, yazdığı istifa metninde “Yapılan yanlışları düzeltme ve engelleme imkânı kalmadı” dedi. Siyasete Refah Partisi’nde başlayan ve 22 yıl evvel AK Parti Mamak ilçe başkanlığını kurarak kurucu başkanlık görevini yürüten Ercan Kınacı, Ankara’ya gönülden hizmet ettiğini dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

“22 yıl mücadele ettiğim AK Parti'nin teşkilatlarında son dönemde yapılan yanlışları düzeltme ve engelleme imkânı kalmamıştır. Bu sebeplerle istifa etmeye karar vermiş bulunmaktayım. Siyasete başladığımda inandığım, uğruna bir ömür verdiğim millî, manevi, ahlaki değerler neyse bugün de çok şükür aynı noktadayım.”

YAVAŞ İLE BİR ARAYA GELDİ

Ercan Kınacı, 2015 yılında AK Parti’den Ankara milletvekili adayı ve 2023’te de milletvekili aday adayı olmuştu. Öte yandan istifasını sunan ve Mansur Yavaş’a destek kararı alan Ercan Kınacı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Kınacı, 31 Mart yerel seçimlerinde Mansur Yavaş'a destek vereceğini ve Mansur Yavaş ile birlikte yol yürüyeceğini kamuoyuna bildirdi.

yavas.jpg

MANSUR YAVAŞ’TAN KINACI’YA TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, istifa kararının ardından Mansur Yavaş ile bir araya gelen ve Mansur Yavaş’ı destekleme kararı aldıklarını “Yapmış olduğumuz istişareler neticesinde seçimlerde hemşehrimiz Sayın Mansur Yavaş’ı destekleme kararı aldık” sözleriyle duyuran Ercan Kınacı’ya teşekkür etti. Yavaş, teşekkür mesajında “Ankara yerel siyasetinin yakından tanıdığı isimlerden olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Kınacı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.