AK Parti’den “Büyük Filistin Mitingi” kararı

AK Parti’den “Büyük Filistin Mitingi” kararı

İsrail’in Gazze’deki zulmü devam ederken AK Parti’den Filistin için miting kararı geldi. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, 28 Ekim Cumartesi günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda “Büyük Filistin Mitingi” düzenleneceğini açıkladı.

Hamas’ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e karşı gerçekleştirdiği operasyonun hemen ardından ‘savaş’ durumu ilan eden katil devlet İsrail, Gazze’yi ağır bombardıman altına aldı. Çatışmaların 18. gününde de Gazze’deki sivillerin üzerine bomba yağdırmaya devam eden İsrail, aradan geçen günlerde binlerce sivil ve masum insanı katletti. Olayların çıktığı ilk günden beri sessiz kalmayan Türkiye’deki vatandaşlar, yurdun dört bir yanında yürüyüşler, mitingler ve protestolar düzenledi. Bu eylemlere bir yenisi de AK Parti tarafından eklendi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 28 Ekim Cumartesi günü Filistin’deki masum vatandaşlar için “Büyük Filistin Mitingi” düzenleneceğini açıkladı.

filistin-2.jpg

AÇIKLAMA ÖMER ÇELİK’TEN GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı basın açıklamasında 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarına ilişkin bilgi verdi. Sözcü Çelik öte yandan, Filistin’deki İsrail zulmü ile ilgili de konuştu. Çelik, “Büyük Filistin Mitingi” düzenleneceğini bildirirken şu ifadeleri kullandı:

“Cumartesi günü bu dayanışmamızı göstermek üzere İstanbul’da olacak “Büyük Filistin Mitingi’ne” bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Pazar günüde şan ve şerefle Cumhuriyet Bayramı’mızı ve Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlamak üzere sokaklarda ve meydanlarda hep beraber buluşmayı dört gözle bekliyoruz.”

filistin-3.jpg

BAZI KESİMLERCE ELEŞTİRİLDİ

Ömer Çelik tarafından açıklanan Büyük Filistin Mitingi’nin 28 Ekim Cumartesi gününe ayarlanmasının farklı amaçlar içerisinde olduğunu ifade eden belirli bir kesim, AK Parti’nin o günkü amacının hilafet ve şeriat olduğunu iddia etti. Gazeteci Mehmet Tezkan, ağır bir dille Büyük Filistin Mitingini eleştirdi. Tezkan, konuyla ilgili olarak kaleme aldığı yazısında “AKP iktidarı bekledi bekledi, 29 Ekim’e bir gün kala Büyük Filistin Mitingi düzenlemeye karar verdi… Başka gün yokmuş gibi… 100. yılın arifesinde… İddia ediyorum o miting Filistin’e destek mitingi olmaktan çıkacak… İddia ediyorum o miting İsrail’i protesto mitinginin ötesine geçecek… İddia ediyorum o miting irtica mitingine dönüşecek… İddia ediyorum o mitingde ‘hilafet istiyoruz’ sesleri yükselecek… İddia ediyorum o miting ‘şeriat’ sesleriyle çınlayacak… Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler ya bu mitingin cumhuriyeti lanetleme mitingine dönüşeceği belli” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.