Akfen Holding kimdir? TİKAV burs başvuruları nasıl yapılır?

Akfen Holding kimdir? TİKAV burs başvuruları nasıl yapılır?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından binlerce aile mağdur olmuş evsiz kalmıştı. Bu ailelerin okuyan çocuklarına ise yardım eli uzanmaya devam ediyor. Peki, Akfen Holding kimdir? TİKAV burs başvuruları nasıl yapılır? Nereden yapılır?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından binlerce yapı yıkılmış, binlerce insanımız yaşamını yitirmişti. Yüzbinlerce insan evsiz kalırken, birçok vatandaş Türkiye’nin farklı şehirlerine zorunlu olarak yerleşmek zorunda kalmıştı. Depremzede öğrenciler ise hem okullarından hem de memleketlerinden uzaklaşmak zorunda kalmıştı. Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgeye gerek nakdi gerekse de ayni yardım kampanyaları başlatılmış, Türk halkı; yardıma muhtaç kardeşlerinin yaralarını sarmaya çalışmıştı.

Her geçen gün bir yardım kampanyası daha gerçekleştirilen ortamda bir destekte Akfen Holding’ten geldi. Akfen Holding bünyesine bağlı TİKAV Vakfı, depremden etkilenen bin üniversite öğrencisine burs vereceğini açıkladı. 15 Mart’a kadar devam edecek olan başvurular sonucu belirlenecek bin öğrenci, TİKAV’dan burs almış olacak. Peki, Akfen Holding kimdir? TİKAV burs başvuruları nasıl yapılır? İşte yanıtlar:

akfen holding kimdir diye araştırma yapan öğrenciler

AKFEN HOLDİNG KİMDİR?

Akfen Holding, 1976 yılında Hamdi Akın tarafından kuruldu. Ticari çalışmaları sonucu 1999 yılında holding statüsüne kavuştu. Faaliyet alanları; havalimanı yönetimi ve operasyonları, inşaat, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul alanları olan şirket, özellikle altyapı yatırımları konusunda nam saldı.

Akfen Holding’in Tepe İnşaat Sanayi A.Ş. PSA International, Souter Investment LLP, Kardan N.V. ve Accor SA gibi sektöründe ileri gelen uluslararası firmalarla ortaklığa gitti. Akfen Holding, 2010 yılında halka arz edildi ve BIST'de işlem görmeye başladı. Halka açıklık oranı %28.26, hisse kodu ise ‘AKFEN’ olan şirketin; Akfen İnşaat, Akfen GYO, HES Grubu, Akfen Enerji Holding ve Sim-Er Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. alt grup şirketleri vardır.

akfen holding bursa başvurusuna giden öğrenci

Şirket bünyesinde 1999 yılında önemli bir karara varılmış ve sosyal sorumluluk alanlarında proje hayata geçirilecek TİKAV Vakfı kurulmuştur. Akın ailesi tarafından kurulan TİKAV, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki üniversiteli gençlerin sosyal ve kültürel açıdan donanımlı ve etkin bireyler olmaları, geleceğin liderleri olarak yetişmeleri konusunda aracı olmaya çalışmaktadır. Vakıf, aynı zamanda Akfen Holding'in sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirme çalışmaları da yapmaktadır.

AKFEN-TİKAV burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler

TİKAV BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Akfen Holding bünyesindeki TİKAV Vakfı aracılığı ile bin depremzede üniversite öğrencisine burs verileceği açıklandı. Öğrenciler ise burs başvurularının nereden ve nasıl yaptığını araştırmaya başladı. 15 Mart Çarşamba gününe kadar devam edecek olan başvurular "www.tikav.org.tr" adresinden yapılabilecek. AKFEN-TİKAV bursu için yapılan açıklamada üç tane önemli madde yer alıyor. Açıklanan bilgilere göre, bursa başvuru yapacak olan gençlerden; T.C. vatandaşı olması, Ailesinin deprem bölgesinde ikamet ediyor olması, Üniversitede örgün eğitime devam ediyor olması talep ediliyor.

AKFEN-TİKAV BURS PROGRAMINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.