Akıbeti merak ediliyor

Akıbeti merak ediliyor

Altındağ Atıfbey Mahallesi’nde bulunan ve ibadete kapalı olan Bediüzzaman Said Nursi Cami’nin akıbeti çevre sakinleri tarafından merak ediliyor.

Yeşil Kubbeli Cami olarak da bilinen Atıfbey Mahallesi’nde bulunan Bediüzzaman Said Nursi Cami’nin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu. Kentsel dönüşüme giren mahallede konaklayan az sayıdaki vatandaş mahallenin kentsel dönüşüme gireceğinin bilindiği halde cami yapıldığını ve daha sonra caminin ibate kapatıldığını iddia ediyor.

Yıkılacak mı? 

20180125_141639.jpg

Atıfbey Mahallesi 769. Sokak’ta bulunan Yeşil Kubbeli Cami olarak da bilinen caminin akıbeti merak konusu oldu. Mahallede konaklayan az sayıdaki vatandaş caminin yıkılacak mı yoksa tekrar ibadete mi açılacağa hakkında bilgileri olmadığını belirtirken akıbetinin ise merak konusu olduğunu ifade ediyor. Kentsel dönüşüme giren mahallede ise hane sayısının az olduğunu biliniyor.

Tek hane olsa bile açık olmalıdır 

İlgililerden bu konu hakkında bir bilgi alamadıklarını belirten çevre sakinleri caminin kapalı olmasının hoş olmadığını belirtti. Çevre sakinleri, “Burada tek hane kalsa dahi cami kapatılmamalıdır. Allah’ın evi kapalı tutulur mu? İlgililer bu konuda bizlere bir bilgi vermedi. Akıbeti merak konusu oldu. Buraların kentsel dönüşüme girileceği biliniyordu. Bu camide çok eski bir cami değil yeni sayılır. Madem kapatılacaktı baştan yapılmasaydı” şeklinde konuştu.

Art niyetli şahıslar yağmalayabilir

Dini bir mabedin boş ve atıl bir vaziyette kaderine terk edilmesini uygun görmediklerini belirten çevre sakinleri duyarsız kişiler tarafından caminin yağmalanmasından korktuklarını dile getirdi. Çevre sakinleri, “Burada caminin kapalı ve boş olması bazı şahıslar tarafından yağmalanmasına yol açar. Camları gördüğünüz üzere kırılmış durumda. Çevrede hırsızlık olayları çok oluyor. Cami art niyetli kişiler tarafından hırsızlık olaylarına maruz kalabilir” ifadelerini kullandı.

Bağımlıların meskeni haline gelebilir

Hıdırlık Tepesi ve Bentderesi arasında bulunan mahallede suç oranının yüksek olduğunu da belirten vatandaşlar, bazı şahısların uyuşturucu madde kullanmak için camiyi kullanabileceğini belirtti. Bu tarz olayların çevrede çok sık yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, “Uyuşturucu madde bağımlısı bazı şahıslar buralardaki bazı evlerin boş olmasından faydalanarak buraları mesken tutuyor. Caminin de boş olmasından dolayı caminin de yağmalanıp bu şahısların meskeni haline gelmesinden korkuyoruz” şeklinde konuştular.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.